Σε χαμηλό τεσσάρων μηνών κινείται το δολάριο έναντι του γεν έχοντας σημειώσει απώλειες άνω του 4% κατά τη διάρκεια του Ιουλίου καθώς η συνεχιζόμενη διαμάχη μεταξύ Δημοκρατικών και Ρεπουμπλικανών στις ΗΠΑ για το ανώτατο όριο χρέους αποδυναμώνει το νόμισμα των ΗΠΑ.

Παρά τους φόβους για ενδεχόμενη παρέμβαση από την Ιαπωνία για την αποδυνάμωση του γεν, οι traders προχώρησαν σε πωλήσεις του δολαρίου κάτω από 77 γεν, το χαμηλότερο δηλαδή επίπεδο από τις 17 Μαρτίου.

Την αποδυνάμωση του δολαρίου, όπως δημοσιεύει το capital.gr, ενισχύει και η ανακοίνωση του αμερικανικού υπουργείου Εμπορίου πως το ΑΕΠ αυξήθηκε κατά 1,3% σε ετήσια βάση το β΄ τρίμηνο ενώ οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών σε δημοσκόπηση του Dow Jones Newswires έκαναν λόγο για αύξηση του ΑΕΠ κατά 1,8%. Την ίδια στιγμή το υπουργείο αναθεώρησε έντονα καθοδικά την ανάπτυξη του α΄ τριμήνου στο +0,4% από την προηγούμενη εκτίμηση για άνοδο 1,9%.

Αυτή την ώρα το δολάριο υποχωρεί έναντι του γεν 0,82% στα 77,03 γεν έχοντας φτάσει έως τα 76,95 γεν, ενώ έναντι του ευρώ υποχωρεί 0,3% στα 1,4376 δολ.

Το δολάριο υποχωρεί και έναντι φράγκου σημειώνοντας πτώση 1,49% στα 0,789 φράγκα καταγράφοντας παράλληλα νέο ιστορικό χαμηλό. Απώλειες άνω του 1% έναντι του φράγκου σημειώνει και το ευρώ καθώς υποχωρεί 1,25% στα 1,1341 φράγκα. Έναντι του γεν το ευρώ σημειώνει πτώση 0,55% στα 110,72 γεν.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook