Σήμερα Τρίτη 22/11/2016 πραγματοποιήθηκε επίσκεψη του Αντιπεριφερειάρχη Χανίων κ. Βουλγαράκη στο δήμο Αποκορώνου.

Ο κ. Βουλγαράκης συνοδευόμενος από την Διευθύντρια Τεχνικών Έργων της Αντιπεριφέρειας κ. Δοξάκη Ελένη συναντήθηκαν με τον Δήμαρχο Αποκορώνου κ. Κουκιανάκη στο δημαρχείο Βρυσσών, παρουσία αιρετών και υπηρεσιακών στελεχών του δήμου. 

Κατά την συνάντηση συζητήθηκαν θέματα σχετικά με τα έργα που εκτελεί και προγραμματίζει η Περιφέρεια Κρήτης στον Αποκόρωνα, τα έργα που μελετά και προγραμματίζει ο δήμος, καθώς και τα έργα που προγραμματίζονται για τον ΒΟΑΚ στην περιοχή.

Ο κ. Βουλγαράκης αφού διαπίστωσε για άλλη μια φορά την εξαιρετική συνεργασία των δύο φορέων, αναφέρθηκε στα έργα επαρχιακής οδοποιίας της Αντιπεριφέρειας, που εκτελέστηκαν και εκτελούνται το τελευταίο διάστημα στον δήμο Αποκορώνου και συγκεκριμένα:
•    Στο έργο (200.000€) που ολοκληρώνεται στις περιοχές προς Κουρνά και Χάμπαθα και στο έργο (100.000€) που ολοκληρώθηκε στην Ασή Γωνιά.
•    Στο έργο (240.000€) που αναμένεται να ξεκινήσει και αφορά τις βελτιώσεις οδοστρώματος και απορροής ομβρίων στον Επαρχιακό δρόμο που διασχίζει τον οικισμό Βάμου, καθώς και βελτιώσεις του δρόμου προς το Κέντρο Υγείας Βάμου στο ύψος του σταδίου.
•    Στο έργο (240.000€) που αφορά εργασίες στο επαρχιακό δίκτυο στον δρόμο Ραμνή – Καρές, στην περιοχή της Κάινας, στην είσοδο του χωριού Μάζα, καθώς και άλλες μικρότερες τοπικές παρεμβάσεις.
•    Στην συνέχιση και για όλο το 2017, της διάθεσης μηχανημάτων οδοποιίας της Αντιπεριφέρειας στον δήμο μέσω προγραμματικής συνεργασίας.

Από την πλευρά του ο κ. Κουκιανάκης ευχαρίστησε τον Αντιπεριφερειάρχη και τις υπηρεσίες του τόσο για τα έργα που εκτελούν και προγραμματίζουν στον Αποκόρωνα, όσο και για τα μηχανήματα και την τεχνική στήριξη που προσφέρουν στον δήμο μέσω προγραμματικών συμβάσεων. 

Ο δήμαρχος παρουσίασε συνοπτικά τον μεγάλο όγκο μελετών που εκπονούνται από τον δήμο και αφορούν τον Βιολογικό της Αλμυρίδας, την ύδρευση της Γεωργιούπολης και την ύδρευση του βορειοανατολικού  τμήματος Βάμου, τις αναπλάσεις σε Βάμο, Καλύβες, Νίππος, Αλίκαμπο, Πρόβαρμα, τις διευθετήσεις των ρεμάτων Καβρού, Περαστικού και Αλμυρίδας, της προστασίας της ακτής στην Γεωργιούπολη, της αντικατάστασης φωτιστικών σωμάτων, της προώθησης του μεγάλου έργου της Μαρίνας των Καλυβών, η συνεργασία με τις ΚΤΙΡΙΑΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ Α.Ε. για την κατασκευή νέου Λυκείου στο Βάμο κ.α. 

Κοινή διαπίστωση ήταν ότι η υλοποίηση αυτών των μελετών είναι ο ενδεδειγμένος δρόμος για την εξασφάλιση χρηματοδοτήσεων, ενόψει και του νέου ΕΣΠΑ 2014-2020.

Στην συνέχεια έγινε συζήτηση για τον ΒΟΑΚ και τα έργα που προγραμματίζονται στα όρια του δήμου Αποκορώνου. Πέρα της πολύ σημαντικής αντικατάστασης του ασφαλτοτάπητα που ήδη πραγματοποιήθηκε από την Περιφέρεια σε μήκος περίπου 10χλμ και που αναμένεται να συνεχιστεί και σε επόμενες εργολαβίες, καθοριστικής σημασίας θα είναι το μεγάλο έργο οδικής ασφάλειας Γεωργιούπολη – Πετρές που βρίσκεται στο στάδιο έγκρισης της ΜΠΕ και για το οποίο ήδη έχει εξασφαλιστεί χρηματοδότηση άνω των 10 εκ. ευρώ από το Υπουργείο Υποδομών και τον ΟΑΚ, σύμφωνα και με τις πρόσφατες εξαγγελίες του Γ.Γ. κ. Δέδε.

Όσο αφορά την κατασκευή του νέου ΒΟΑΚ (αυτοκινητόδρομος) και με  δεδομένη την ανάληψη σχετικών πρωτοβουλιών από το Υπουργείο και την Περιφέρεια Κρήτης, θεωρήθηκε αναγκαία η ανάληψη πρωτοβουλιών προς το Υπουργείο Υποδομών -σε συνεργασία με τον ΟΑΚ- για την ολοκλήρωση των υπολειπόμενων μελετών (έγκριση εκπονούμενων και χρηματοδότηση υπολειπόμενων μελετών) για το τμήμα Καλύβες – Άγιοι Πάντες μήκους 8 χλμ, που είναι και το πλέον ώριμο στο νομό Χανίων.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook