Ημερίδα με θέμα «Σύγχρονο κρεοπωλείο και οι προοπτικές του» διοργανώνει την Τετάρτη 30 Νοεμβρίου στις 7 το απόγευμα στο Πνευματικό Κέντρο ο Σύλλογος Κρεοπωλών Ν. Χανίων σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Χανίων και το Επιμελητήριο.

Ομιλητές, 

• Μεσσαριτάκης Μιχάλης, επίτιμος Δ/ντής Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Π.Ε. Χανίων με θέμα: «Σύσταση του κρέατος – η αξία και η δυναμική των παρασκευασμάτων κρέατος».

• Σωμαράς Ζαχαρίας, Δ/ντής Κτηνιατρικής Περιφέρειας Κρήτης με θέμα «Νομοθεσία και διαχείριση κρεοπωλείου».

• Φρατζεσκάκη Ευαγγελία, Τμηματάρχης κτηνιατρικής ΔΑΟΚ Π.Ε. με θέμα: «Σήμανση και σφράγιση κρέατος».

• Μεσσαριτάκης Γιάννης, Τεχνολόγος Τροφίμων  με θέμα: «Κανόνες ορθής υγιεινής πρακτικής».

• Αποστολάκης Γιάννης, Εκπρόσωπος Δικτύου Κρητικής Γαστρονομίας με θέμα : «Γευστική αξία τοπικών προϊόντων ως μέσο ενίσχυσης της τοπικής οικονομίας».  

Μεταξύ άλλων θα αναφερθούν στη σημασία της υγιεινής των κρεάτων, στην εφαρμογή των κανόνων καλής υγιεινής πρακτικής στην εργασία,  στους ελέγχους σε όλα τα στάδια και στις πρόνοιες της νομοθεσίας για την ασφάλεια τους. Επίσης θα επισημάνουν τη διατροφική αξία του κρέατος το οποίο περιέχει μια μεγάλη ποικιλία σημαντικών θρεπτικών συστατικών, συμπεριλαμβανομένων των πρωτεϊνών υψηλής ποιότητας (βιολογικής αξίας), της βιταμίνη D, των βιταμινών του συμπλέγματος B, ιδιαιτέρως του Β12, καθώς επίσης και του σιδήρου, του ψευδαργύρου και του σεληνίου.

Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με στοιχεία πρόσφατης έρευνας της εταιρείας Interview οι Έλληνες προτιμούν το ελληνικό κρέας, επιλέγουν τα παραδοσιακά κρεοπωλεία, ενώ ο παραδοσιακός κρεοπώλης βρίσκεται ψηλά στην προτίμηση των καταναλωτών, γεγονός ιδιαίτερα αισιόδοξο  για την παρούσα αλλά και την μελλοντική πορεία των επαγγελματιών. 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook