Εδώ και τώρα να κλείσουμε οριστικά την πόρτα της Ευρώπης στην Τουρκία και στον Ερντογάν ζήτησε ο Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής Καθηγητής Νότης Μαριάς με χθεσινή παρέμβασή του στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο.

«Ήρθε καιρός να μπει ένα τέλος στον μεγάλο εμπαιγμό της ενταξιακής πορείας της Τουρκίας και να διακοπούν οριστικά οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις της Τουρκίας με την Ε.Ε.» επισήμανε ο Έλληνας Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής και συνέχισε: «Η Ε.Ε. για περισσότερο από δέκα χρόνια, ανέχεται τις συνεχείς παραβιάσεις του διεθνούς δικαίου από πλευράς Τουρκίας, και τις νεο-οθωμανικές βλέψεις της κυβέρνησης Ερντογάν. Η Ε.Ε. παρακολουθεί αδρανής την ισλαμοποίηση μνημείων παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς, όπως η Αγιά Σοφιά, και την επεμβατική πολιτική της Τουρκίας σε Συρία και Ιράκ καθώς και τη συνεργασία της Τουρκίας με το ISIS».

Και ο Νότης Μαριάς κατέληξε: «Η Ε.Ε. παρακολουθεί αδρανής τις παραβιάσεις των Ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων στο Αιγαίο και στη Θράκη, και φυσικά ξεχνάει τη συνεχιζόμενη κατοχή του 37% της Κύπρου απ’ τα τουρκικά στρατεύματα. Στο πεδίο του προσφυγικού η Τουρκία στέλνει χιλιάδες πρόσφυγες και παράνομους μετανάστες στα νησιά του Αιγαίου όπου οι κάτοικοι δεν αντέχουν άλλο. Εδώ και τώρα λοιπόν να κλείσουμε οριστικά την πόρτα της Ευρώπης στην Τουρκία και στον Ερντογάν.»