Σε στάση εργασίας και συγκέντρωση στο Δημαρχείο Χανίων προχώρησαν σήμερα οι εργαζόμενοι του Δήμου που διαμαρτύρονται για την έλλειψη στοιχειωδών μέσων ατομικής προστασίας και για την επικίνδυνη κατάσταση του αμαξοστασίου στο οποίο στεγάζονται τα τεχνικά συνεργεία του Δήμου.

Ο σύλλογος των εργαζομένων είχε συνάντηση με τον Δήμαρχο Τάσο Βάμβουκα, στον οποίο η πρόεδρος Αθηνά Γιαννουλάκη του έθεσε της επικινδυνότητας του κτιρίου του Αμαξοστασίου στον Κουμπελή στο οποίο στεγάζονται και τα τεχνικά συνεργεία.

Όπως είπε το κτίριο «μπάζει νερά» και είναι σε πολύ κακή κατάσταση και ζήτησε την άμεση έναρξη εργασιών για τις αναγκαίες επισκευές.


Απαντώντας ο κ.Βάμβουκας αναγνώρισε τα προβλήματα που υπάρχουν στο κτίριο, αλλά είπε πως υπάρχει μια πρώτη εκτίμηση μηχανικών σύμφωνα με την οποία η ανακατασκευή του είναι οικονομικά ασύμφορη. ΜΞάλιστα γνωστοποίησε πως υπάρχει η πρόθεση να ενοποιηθούν τα συνεργεία του Δήμου με εκείνα της ΔΕΔΙΣΑ και να μεταφερθούν στις εγκαταστάσεις της ΔΕΔΙΣΑ στην Κορακιά Ακρωτηρίου.


Πάντως οι εργαζόμενοι διαφωνούν κάθετα με αυτή την πρόθεση της δημοτικής αρχής, καθώς η απόσταση των σχεδόν 25 χιλιομέτρων (50 χιλιομ). Με την επιστροφή) θα επιβαρύνει τους ίδιους, αλλά και τον Δήμο λόγω του κόστους των καυσίμων.

Επιπλέον θεωρούν πως ο χώρος του αμαξοστασίου είναι επισκευάσιμος και είναι διατεθειμένοι να συνδράμουν για την συντήρησή του.

Στην συνάντηση τέθηκε επιτακτικά το θέμα της έλλειψης μέσω προστασίας, όπως γάντια, ειδικά υποδήματα και άλλα.


Ο κ.Βάμβουκας επικαλέστηκε τις γραφειοκρατικές δυσκολίες των διαγωνισμών και την αλλαγή του σχετικού Νόμου, ενώ είπε πως από τον Δήμο ξεκίνησε η διαδικασία βάση του νέου Νόμου για προμήθεια των ειδών με απευθείας ανάθεση και εκτίμησε πως σε δύο εβδομάδες θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία.