Ο Παγκρήτιος Σύνδεσμος Θεολόγων και η Ορθόδοξος Ακαδημία Κρήτης (ΟΑΚ) συνδιοργανώνουν το ετήσιο Παγκρήτιο Θεολογικό Συνέδριο, με θέμα: «Η σύγκληση και οι αποφάσεις-κείμενα της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου της Ορθοδόξου Εκκλησίας στην Κρήτη», το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις 25-26 Νοεμβρίου 2016 (έναρξη: 25 Νοεμβρίου και ώρα 17.00) στις εγκαταστάσεις της ΟΑΚ, στο Κολυμπάρι Κισάμου.

Ομιλητές, σύμφωνα με το Πρόγραμμα, θα είναι ο Γρηγόριος Λαρεντζάκης, Ομότιμος Καθηγητής του Πανεπιστημίου Γκρατς Αυστρίας (Η Αγία και Μεγάλη Σύνοδος της Ορθοδόξου Εκκλησίας εκφραστής του Ορθόδοξου εκκλησιαστικού φρονήματος), ο Θεόδωρος Γιάγκου, Καθηγητής Θεολογικής Σχολής του Α.Π.Θ. (Η Ορθόδοξη Θεολογία πριν και μετά τη Σύνοδο: Όραμα και πραγματικότητα), ο Θανάσης Παπαθανασίου, Δρ. Θεολογίας, Αρχισυντάκης του Περιοδικού «Σύναξη» (Ορθοδόξων ωδύνες και ωδίνες) ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος (Οι αποφάσεις της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου γύρω από την αποστολή της Εκκλησίας στον σύγχρονο κόσμο: Επίκαιρες προκλήσεις και ευθύνη των Χριστιανών), ενώ θα υπάρχει και Στρογγυλή Τράπεζα, με θέμα: «Προεκτάσεις των αποφάσεων της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου», με τους Αρχιμ. Βασίλειος Γοντικάκης, Προηγούμενος Ιεράς Μονής Ιβήρων, Κωνσταντίνο Ζορμπά, Γενικός Διευθυντής Ορθοδόξου Ακαδημίας Κρήτης, Ιωάννη Λίλη, Λέκτορας Πατριαρχικής Ανώτατης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Κρήτης  και Γεώργιο Στριλιγκά, Σχολικός Σύμβουλος Θεολόγων Κρήτης.

Το Συνέδριο έχει τεθεί υπό την αιγίδα της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Εκκλησίας Κρήτης.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για όσους επιθυμούν να ενημερωθούν γύρω από τα θέματα της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου της Ορθοδόξου Εκκλησίας.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook