Η Vodafone προχώρησε σε στατιστική αξιολόγηση του Προγράμματος Τηλεϊατρικής προκειμένου να καταγράψει τα οφέλη που προκύπτουν από την εφαρμογή του σε 100 απομακρυσμένες περιοχές της Ελλάδας.

Την αξιολόγηση ανέλαβε το Εργαστήριο Βιοϊατρικής Τεχνολογίας του Ερευνητικού Πανεπιστημιακού Ινστιτούτου Συστημάτων Επικοινωνιών και Υπολογιστών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου σε συνεργασία με ερευνητές του τμήματος Εφαρμοσμένης Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.

Τα αποτελέσματα της στατιστικής αξιολόγησης αποδεικνύουν ότι οι εξεταζόμενοι στη συντριπτική τους πλειοψηφία θεωρούν ότι το Πρόγραμμα Τηλεϊατρικής: 
   
•    Συμβάλλει στη βελτίωση της ποιότητας ζωής τους (67,5%)
•    Βοηθάει στη βελτίωση της υγείας τους από αρκετά έως πάρα πολύ (89%)
•    Πρέπει να λειτουργεί σε μόνιμη βάση στην περιοχή τους (98%)

Σημαντική επίσης είναι η συμβολή του Προγράμματος στην ευαισθητοποίηση των εξεταζομένων σε ότι αφορά στη συχνότερη πραγματοποίηση εξετάσεων, καθώς μειώθηκε σε 35,41% (από 62,61%) ο πληθυσμός που δεν έκανε ποτέ σπιρομέτρηση και από 40,73% σε 29,64% ο πληθυσμός που δεν έκανε ποτέ οξυμετρία. Για τους ίδιους τους Γενικούς/Αγροτικούς Ιατρούς τα σημαντικότερα οφέλη είναι η παροχή καλύτερης ποιότητας υπηρεσιών (90,24%) και η δυνατότητα λήψης δεύτερης γνώμης (63,41%). 

Το Πρόγραμμα Τηλεϊατρικής της Vodafone αξιοποιεί την τεχνολογία της κινητής επικοινωνίας και συγκεκριμένα το δυναμικά εξελισσόμενο δίκτυο της Vodafone για την κάλυψη σύγχρονων αναγκών που αφορούν στον τομέα της υγείας. Το Πρόγραμμα στηρίζει και βελτιώνει την καθημερινή ζωή περισσότερων από 500.000 ανθρώπων στις 100 απομακρυσμένες περιοχές όπου λειτουργεί, ενισχύοντας το αίσθημα ασφάλειας που νιώθουν οι κάτοικοι και καταργώντας τους γεωγραφικούς περιορισμούς στον τομέα της παροχής ειδικευμένων υπηρεσιών υγείας. 

Το Πρόγραμμα Τηλεϊατρικής της Vodafone τελεί υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Υγείας και του Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου. Το Πρόγραμμα υλοποιείται σε συνεργασία με το Ιατρικό Κέντρο Αθηνών και συμμετέχουν επίσης το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων-Προαγωγής Υγείας και η εταιρεία Vidavo. To Πρόγραμμα συγχρηματοδοτείται από το Ίδρυμα Vodafone.

Τα αποτελέσματα της στατιστικής αξιολόγησης του Προγράμματος παρουσιάστηκαν κατά τη διάρκεια του «1ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Τεχνολογίας, Οικονομίας και Διοίκησης» που πραγματοποιήθηκε στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου στην Τρίπολη με την αιγίδα του Υπουργείου Υγείας.

Περισσότερες πληροφορίες για το Πρόγραμμα Τηλεϊατρικής Vodafone είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα vodafone.gr/sustainability.

Tags:

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook