Συνάντηση των κ.κ. Κουρουμπλή Παναγιώτη, Υπουργού Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής, Λαμπρίδη Χρήστου, Γενικού Γραμματέα Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής & Ναυτιλιακών Επενδύσεων, Βαρδάκη Σωκράτη, Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Ν. Ηρακλείου με τους εκπροσώπους της Ομοσπονδίας Φορτοεκφορτωτών Ελλάδος πραγματοποιήθηκε χθες στο Υπουργείο Ναυτιλίας.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, στο τραπέζι ετέθησαν μείζονος σημασίας ζητήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος. Οι εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας αναφέρθηκαν στην πώληση του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης (Ο.Λ.Θ.), διεκδικώντας την εξασφάλιση τόσο των θέσεων εργασίας όσο και των εργασιακών δικαιωμάτων. Επιπλέον έκαναν λόγο για την διαδικασία ασφάλισης και τακτοποίησης των  Οχημάτων κατά την διαδικασία Φόρτωσης & Εκφόρτωσης επί του πλοίου, εργασία την οποία έκαναν οι εκφορτωτές  αλλά την διέκοψαν οι πλοιοκτήτες, οι οποίοι αναθέτουν την εν λόγω εργασία πλέον στο Ναυτικό Προσωπικό. Εν συνεχεία ζήτησαν την άρση της απαγόρευσης στους λιμενεργάτες να δένουν και να λύνουν (καβοδεσία) μόνο πλοία ανοιχτού τύπου (FERRY BOAT). Ακόμα έθιξαν το θέμα της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας– Γενικό Κανονισμό Λιμένων – Γενικό Κανονισμό Προσωπικού, την κατοχύρωση της λιμενεργασίας, αλλά και τη νέα νομοθεσία Φορτοεκφορτωτών – Λιμενεργατών μετά το άνοιγμα του Επαγγέλματος. 

Τόσο οι εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας όσο και ο κ. Βαρδάκης κατέθεσαν προτάσεις και πρότειναν συγκεκριμένες λύσεις για τα παραπάνω θέματα. Από την μεριά της, η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου δεσμεύτηκε ότι το επόμενο διάστημα θα πραγματοποιηθεί εκ νέου συνάντηση, άμεσα, ώστε να απαντηθούν και να δοθούν λύσεις στα θέματα που ταλανίζουν τον κλάδο.

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook