Ανακοίνωση της γραμματείας Ηρακλείου του ΠΑΜΕ για την σημερινή απεργιακή κινητοποίηση

“Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η σημερινή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Πλ. Λιονταριών και η πορεία στο κέντρο της πόλης στα πλαίσια της 24ωρης δημοσιοϋπαλληλικής απεργίας.

Στην απεργιακή κινητοποίηση συμμετείχαν το Σωματείο του ΠΑΓΝΗ, οι Επιτροπές Αγώνα των κλάδων του Δημοσίου, οι Λαϊκές Επιτροπές, η Ένωση Συνταξιούχων του ΙΚΑ, καθώς και φοιτητές μετά από κάλεσμα του ΜΑΣ. 

Όλο το προηγούμενο διάστημα οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ όργωσαν τους χώρους του Δημοσίου για να δοθεί μία αποφασιστική απάντηση στα σχέδια της κυβέρνησης.

Από την άλλη, χαρακτηριστική ήταν η στάση του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού, που έκανε τα πάντα για να υπάρχει σιγή νεκροταφείου στους χώρους δουλειάς. Σε πολλές υπηρεσίες δεν το έλεγαν ούτε στον διπλανό τους ενώ εκεί που εκφραζόταν διάθεση για απεργία καλλιεργούσαν την ηττοπάθεια, τη μοιρολατρία, ότι “τίποτα δεν γίνεται με μία μέρα απεργία”, ότι “είναι τουφεκιά στον αέρα”, δίνοντας έτσι πολύτιμο χρόνο στην κυβέρνηση και στους επιχειρηματικούς ομίλους να προχωρήσουν στην επίθεση που ετοιμάζουν. Είναι τέτοιο το θράσος τους που πολλοί από αυτούς προχώρησαν σε ανοιχτή απεργοσπασία.

Δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι σε πολλούς εργασιακούς χώρους οι εργαζόμενοι δεν θα ήξεραν τίποτα για την απεργία αν δεν ήταν οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ.

Οι εργαζόμενοι πρέπει σήμερα να καταλάβουν το επιζήμιο ρόλο τους, να τους κάνουν στην άκρη και να οργανώσουν τον αγώνα τους.

Η σημερινή απεργία αποτελεί ένα σημαντικό βήμα κλιμάκωσης συνολικότερα της εργατικής – λαϊκής πάλης ενάντια στο νέο γύρο αντιλαϊκής επίθεσης κυβέρνησης και κεφαλαίου. Αποτελεί βήμα προετοιμασίας της πανεργατικής απεργίας στις 8 Δεκέμβρη που έχει προκηρυχτεί. 

Παράλληλα τα σωματεία πρέπει να προετοιμάζονται και στο ενδεχόμενο προσπάθειας αιφνιδιασμού μιας και η κυβέρνηση θέλει να τρέξει άμεσα το κλείσιμο της αξιολόγησης και των μέτρων που το συνοδεύουν.”

Tags:

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook