Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Σήμερα Τετάρτη τραβούν χειρόφρενο τα λεωφορεία της ΕΘΕΛ, τα τρόλεϊ, ο Ηλεκτρικός Σιδηρόδρομος (ΗΣΑΠ), καθώς και το Μετρό, όλα δηλαδή εκτός από το τραμ.

Οι εργαζόμενοι αποφάσισαν κατά τη διάρκεια των γενικών συνελεύσεών τους, απεργιακές κινητοποιήσεις για όλη την εβδομάδα, σε διαφορετικές ημέρες  όμως για το κάθε μέσο.

Συγκεκριμένα, οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία, συνεχίζουν έως και σήμερα Τετάρτη την 48ωρη απεργία τους. Την Παρασκευή θα πραγματοποιήσουν επίσης στάση εργασίας από τις 11 το πρωί έως τις 3.30 το απόγευμα.

Οι εργαζόμενοι στον ηλεκτρικό σιδηρόδρομο αποφάσισαν δύο 24ωρες απεργίες, μια για σήμερα Τετάρτη και μια για την Πέμπτη, ενώ την Παρασκευή θα πραγματοποιήσουν 4ωρη στάση από τις 12 το μεσημέρι καθώς και συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας.

Τα τρόλεϊ τραβούν χειρόφρενο για όλη την ημέρα και σήμερα, ενώ την Παρασκευή οι εργαζόμενοι θα κάνουν στάση εργασίας από τις 11 το πρωί μέχρι και τις 3 το μεσημέρι.

Τέλος, οι εργαζόμενοι στο μετρό, αποφάσισαν το απόγευμα της Τρίτης και νέα 24ωρη απεργία για σήμερα. 

Υπενθυμίζεται ότι από τη Δευτέρα, τέθηκαν σε ισχύ οι νέες, αυξημένες -μέχρι και 80%- τιμές στα εισιτήρια των αστικών συγκοινωνιών. Σε ανακοίνωσή του, ο ΟΑΣΑ διευκρινίζει πως τα εισιτήρια με την παλιά τιμή μπορούν να χρησιμοποιηθούν στα μέσα μαζικής μεταφοράς μέχρι και την Δευτέρα, 14 Φεβρουαρίου.

Από τις 15 Φεβρουαρίου και μέχρι την 1η Απριλίου τα παλιά εισιτήρια θα ανταλλάσσονται με ισόποσης αξίας νέα εισιτήρια. Η ανταλλαγή θα γίνεται στα γραφεία του ΟΑΣΑ, Μετσόβου 25, και στους σταθμούς του μετρό «Σύνταγμα» και «Πανεπιστήμιο».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook