Συνάντηση με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης είχε ο βουλευτής Ηρακλείου Γιάννης Μιχελογιαννάκης. Στη αρχή της συνάντησης συζητήθηκαν γενικά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο αγροτικός κόσμος, ιδιαίτερα της  Κρήτης, καθώς οι  εκτιμήσεις αναφέρουν ότι και η ελαιοκομική περίοδος 2016-2017 θα είναι μια από τις χειρότερες των τελευταίων ετών, με την παραγωγή να αναμένεται να παρουσιάσει μείωση έως και 60%, με τον βουλευτή να τονίζει ότι είναι αναγκαίο να υιοθετηθούν σειρά προτάσεων που έχουν γίνει ώστε να ανακουφιστεί η αγροτική οικογένεια και να μπορέσει να ανταπεξέλθει. 

Στη συνέχεια ο κ. Μιχελογιαννάκης ζήτησε από τον Υπουργό να ενημερωθεί για την πορεία, αλλά και την δυνατότητα χρηματοδότησης, για μια σειρά έργων που μπορούν να δώσουν ώθηση και δυναμική στον πρωτογενή τομέα στις περιοχές τους. Συγκεκριμένα συζήτησαν για την εκτροπή του Πλατύ ποταμού, ένα έργο,  το οποίο θα αναβαθμίσει τη λειτουργία του Φράγματος της Φανερωμένης και θα αποτελέσει έργο πνοής και για την πεδιάδα της Μεσαράς, καθώς θα αξιοποιηθούν εκατομμύρια κυβικά μέτρα νερού που χάνονται στο Λυβικό Πέλαγος. Το Φράγμα Μπαδιά  στο Δήμο Μινώα Πεδιάδας, με το οποίο θα μπορέσει να εξασφαλιστεί επάρκειας ύδατος για την άρδευση 4.500 στρεμμάτων των καλλιεργειών της ευρύτερης περιοχής. Την χρηματοδότηση μελετών για την κατασκευή δύο λιμνοδεξαμενών στο Δήμο Βιάννου. Ενώ μνεία έγινε και για τις δυνατότητες που δίνουν οι αναδασμοί στις περιοχές που πραγματοποιούνται, με το βουλευτή να αναφέρει τον εκούσιο αναδασμό αγροτικών εκτάσεων στα δημοτικά διαμερίσματα Ινίου-Μοναστηρακίου-Μαχαιράς του Δήμου Μινώα Πεδιάδας, του οποίου η χρηματοδότηση και η ολοκλήρωση, σε συνδυασμό με το φράγμα που έχει κατασκευαστεί, θα αποτελέσει κινητήριο δύναμη για τον πρωτογενή τομέα της ευρύτερης περιοχής.     

Ο κ. Αποστόλου με τη σειρά του ενημέρωσε το βουλευτή για τον προγραμματισμό του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, όσον αφορά  την εκπόνηση μελετών και την εκτέλεση Εγγειοβελτιωτικών Έργων, τα οποία αφορούν κυρίως στην ποσοτική επάρκεια των υδάτινων πόρων με την ταμίευση των επιφανειακών απορροών, στον εκσυγχρονισμό των υφισταμένων αρδευτικών δικτύων, στη βελτίωση υφισταμένων εγγειοβελτιωτικών υποδομών, στη βελτίωση των συνθηκών άρδευσης των καλλιεργειών, αλλά και στον έλεγχο της ποιότητας των αρδευτικών υδάτων, τονίζοντας ότι χρηματοδοτικά εργαλεία για τον πρωτογενή τομέα υπάρχουν, όλες οι προτάσεις των έργων θα αξιολογηθούν και θα δοθεί η δυνατότητα υλοποίησης στο πλαίσιο μιας ισόρροπης ανάπτυξης.  

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook