Πραγματοποιήθηκε εκδήλωση ως συνοδευτική δράση προς τους ωφελούμενους του προγράμματος Επισιτιστικής βοήθειας (ΤΕΒΑ), με την διεξαγωγή βιωματικού Σεμιναρίου με θέμα «Μαθαίνω να προστατεύω τον έφηβο από παραβατικές συμπεριφορές και εξαρτήσεις – ο ρόλος του γονέα» στην Αίθουσα εκδηλώσεων Δημαρχείου Κισσάμου.

Το Σεμινάριο απευθυνόταν πρωτίστως σε ωφελούμενους του ΤΕΒΑ οι οποίοι έδειξαν εξαιρετικό ενδιαφέρον με την αθρόα και ενεργό συμμετοχή τους.

Παρευρέθηκαν έως το πέρας της εκδήλωσης ο Δήμαρχος κ. Θ. Σταθάκης, ο Αντιδήμαρχος, υπεύθυνος κοινωνικής πολιτικής, κ. Β. Γλαμπεδάκης, η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Αικ. Πατερομιχελάκη και η Κοινωνική Λειτουργός κ. Καλλιόπη Γρηγοριάδη, οι οποίοι μετά από τον χαιρετισμό τους, εκδήλωσαν το έντονο ενδιαφέρον τους για την ανάγκη συνέχισης του Προγράμματος και των υποστηρικτικών του δράσεων και για το επόμενο έτος και συμμετείχαν ενεργά στις βιωματικές ομάδες του σεμιναρίου.

Το βιωματικό σεμινάριο οργάνωσαν και εμψύχωσαν οι κκ Παπαδακάκη Μ. & Μαραγκάκη Παγώνα, εξειδικευμένα στελέχη του Τμήματος Κοινωνικής Εργασίας του ΤΕΙ-Κ και συντόνισε ο Πρόεδρος του Τμήματος κ. Χλιαουτάκης Ι.

Οι παρευρισκόμενοι γονείς και νέοι/ες απόλαυσαν την συμμετοχή τους σε ομάδες, παίζοντας διαφορετικούς ρόλους που αφορούν στην επίλυση συνηθισμένων ενδοοικογενειακών προβλημάτων και βιώνοντας έντονα και ποικίλα συναισθήματα τα οποία στην συνέχεια επεξεργάστηκαν και συζήτησαν με τις υπεύθυνες του Σεμιναρίου.

Η συμμετοχή ήταν ελεύθερη και μετά από το πέρας της εκδήλωσης προσφέρθηκαν αναψυκτικά και εδέσματα στους συμμετέχοντες και τους χορηγήθηκε βεβαίωση παρακολούθησης του Σεμιναρίου.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook