Τριάντα δύο σορούς και εννέα κεφάλια εντόπισαν οι αρχές του Μεξικού σε ομαδικούς τάφους στην περιοχή της Zitlala όπου κυριαρχεί η βία μεταξύ καρτέλ ναρκωτικών.

Η αστυνομία προχώρησε στην εκταφή των σορών 31 ανδρών και μιας γυναίκας από την πλαγιά του λόφου όπου συχνά σημειώνονται συγκρούσεις ανάμεσα σε αντίπαλες εγκληματικές συμμορίες.

«Τα ευρήματα είναι φρικτά» ανέφερε εκπρόσωπος τον αρχών καθώς η έρευνα για άλλους κρυμμένους τάφους στην περιοχή συνεχίζεται.

Σύμφωνα με το BBC δεν έχει γίνει καμία σύλληψη.

Οι σοροί βρέθηκαν σε 17 διαφορετικούς λάκκους κοντά στο χωριό Pochahuixco μεταξύ Τρίτης και Πέμπτης. Η έρευνα ξεκίνησε ύστερα από ανώνυμη πληροφορία που έφτασε στις αρχές και οδήγησε στην ανακάλυψη ενός θύματος απαγωγής.

Το Γαλλικό Πρακτορείο μεταδίδει πως βρέθηκαν και τέσσερα κεφάλια μέσα σε ψυγείο.

Η περιοχή βρίσκεται στην πολιτεία Guerrero που έχει υψηλό ποσοστό εγκληματικότητας και είναι και επίκεντρο παραγωγής όπιου. Από τις αρχές του χρόνου μέχρι τον Οκτώβριο καταγράφηκαν φέτος 1.800 ανθρωποκτονίες.

Εννέα ακέφαλα πτώματα είχαν βρεθεί και στην πόλη Tixtla στις αρχές της εβδομάδας και η αστυνομία ερευνά εάν τα κεφάλια που βρέθηκαν στην Zitlala ανήκουν σε κάποιες από αυτές τις σορούς.

Tags:

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook