Ανακοίνωση με αφορμή την εξισωτική αποζημίωση για αγρότες – κτηνοτρόφους:

“Η εξισωτική αποζημίωση, Μέτρο 1.3 του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020, είχε ως σκοπό, αναγνωρίζοντας τις δύσκολες συνθήκες στις οποίες ασκούν τις δραστηριότητες τους οι αγρότες-κτηνοτρόφοι των ορεινών και μειονεκτικών περιοχών.

Δυστυχώς, η κυβέρνηση μετέτρεψε σε αχρηστία και αυτό το σημαντικό μέτρο. Φέτος, η εξισωτική αποζημίωση θα δοθεί σε μεγάλο αριθμό ατόμων (υπερδιπλάσιο του κανονικού), οι οποίοι και διαμένουν και εκτός των ορεινών περιοχών.

Αυτό αποτελεί κατάφωρη αδικία για τους πραγματικούς δικαιούχους, οι οποίοι ανέρχονται στους 150.000 περίπου, αφού θα λάβουν πολύ λιγότερα χρήματα απ’ ότι τα προηγούμενα χρόνια.

Η εξισωτική αποζημίωση μετατρέπεται από ουσιαστικό βοήθημα σε απλό φιλοδώρημα, με την πολιτική του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Αναιρείται η ίδια η λογική της εξισωτικής αποζημίωσης και ζημιώνονται οι πραγματικοί δικαιούχοι, δηλαδή οι άνθρωποι που ασχολούνται με τον πρωτογενή τομέα και διαμένουν σε ορεινές και μειονεκτικές περιοχές.

Η ΝΔ, όπως έκανε και ως κυβέρνηση, θα επαναφέρει τα ουσιαστικά κριτήρια επιλογής των δικαιούχων αγροτών που πραγματικά αφορά το Μέτρο και θα δώσει το σημαντικό ποσό της εξισωτικής αποζημίωσης στους πραγματικούς δικαιούχους”.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook