Την ευκαιρία να γνωρίσουν το ολυμπιακό άθλημα του Τζούντο είχαν οι αθλητές του Ζίου Ζίτσου σε Χανιά και Ηράκλειο μέσα από ένα διήμερο τεχνικό σεμινάριο το οποίο  έλαβε χώρα στις εγκαταστάσεις της Ακαδημίας Πολεμικών Τεχνων Ακρωτηρίου στα Κουνουπιδιανά.

Το σεμινάριο αυτό, διάρκειας  8 ωρών ήταν το πρώτο από μία σειρά σεμιναρίων  τα οποία θα γίνουν στις εγκαταστάσεις της  προαναφερθείσας ακαδημίας  προκειμένου οι αθλητές να γνωρίσουν το ολυμπιακό άθλημα του JUDO και τα οφέλη τα οποία μπορούν να αποκομίσουν από αυτό. Εισηγητής, ήταν ο Τσαπάρας Ιωάννης, 5ο dan judo, πτυχιούχος προπονητής της ΓΓΑ και προπονητής της εθνικής ομάδας JUDO  ενόπλων δυνάμεων  ο οποίος δίδαξε σε συνεργασία με τους προπονητή της Ακαδημίας πολεμικών τεχνών Ακρωτηρίου Γεωργουσάκη Γιώργο 4ο DAN JU JITSU και τον Κουναλάκη Νίκο, 1o DAN JUDO.

Από Χανιά και Ηράκλειο συμμετείχαν συνολικά 160 αθλητές από τους εξής συλλόγους:

1.    Ακαδημία πολεμικών τεχνών Ακρωτηρίου με προπονητή τον Γεωργουσάκη Γιώργο
2.    Α.Σ Καβρός  Χανίων  με προπονητή τον Αλεξάκη Γιάννη
3.    Α.Σ. Μαίανδρος Σούδας με προπονητή τον Καντζά Παναγιώτη
4.    Α.Σ. Πολυδεύκης Βουκολιών με προπονήτρια την Δημάκη Ανθή
5.    Α.Σ Λέοντες Χανίων με προπονητές τους Αγοραστάκη Μιχάλη και Διγαλάκη Μιχάλη
6.    Α.Σ. Αθλόπολις Ηρακλείου με προπονητή τον Ζαϊμάκη Γιώργο
7.    Α.Σ. Αθλόπολις Αρχανών με προπονητές τους Ζαϊμάκη Γιώργο και Νηστικάκη Γιάννη
8.    Α.Σ Ροή Χανίων με προπονητές τους Κουναλάκη Νίκο και Μαρακάκη Γιάννη

Οι αθλητές που παρακολούθησαν το σεμινάριο διδάχθηκαν τεχνικές ρίψεων και καθηλώσεων, όπως επίσης και μεθοδολογία προπόνησης και αγώνα. Τέλος, ικανοποιημένοι  από τις  εμπειρίες και τις τεχνικές γνώσεις τις οποίες αποκόμισαν αθλητές και προπονητές  ανανέωσαν το ραντεβού τους για την επόμενη φορά. 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook