Όμηρη στα χέρια δύο συμπατριωτών της ζούσε μία γυναίκα 31 ετών από την Ρουμανία, την οποία οι δράστες απειλούσαν ότι θα σκοτώσουν την ίδια μαζί με την ανήλικη κόρη της, αν δεν υπέκυπτε στις απαιτήσεις τους να εκδίδεται για λογαριασμό τους.

Ο ένας από τους Ρουμάνους σύμφωνα με τη zougla.gr, συνελήφθη την Πέμπτη, από αστυνομικούς του Τμήματος Καταπολέμησης Εμπορίας Ανθρώπων, κατηγορούμενος για «σωματεμπορία», «αρπαγή» και «εκβίαση», ενώ ο συνεργός του αναζητείται.

Όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, οι δύο Ρουμάνοι, εκμεταλλευόμενοι την ευάλωτη θέση και την δεινή οικονομική κατάσταση της 31χρονης, την έφεραν στην Ελλάδα, προκειμένου να εργασθεί, όπως της υποσχέθηκαν, σε καφετέρια.

Εδώ όμως, με βία και απειλές, την εξανάγκαζαν να εκδίδεται σε διάφορους οίκους ανοχής, στο κέντρο της Αθήνας, κρατώντας όλα τα χρήματα που εισέπραττε.

Τον περασμένο Φεβρουάριο, η γυναίκα κατάφερε να διαφύγει, αλλά οι δράστες την εντόπισαν και πριν από μια εβδομάδα επικοινώνησαν μαζί της και την απείλησαν πως εάν δεν τους καταβάλει το ποσό των 4.000 ευρώ, θα σκοτώσουν την ίδια και την ανήλικη κόρη της στη Ρουμανία.

Η 31χρονη ενημέρωσε την αστυνομία και με υπόδειξη των αστυνομικών, έκλεισε ραντεβού με τους δράστες στην περιοχή του Σταθμού Λαρίσης.

Εκεί συνελήφθη ο 24χρονος, τη στιγμή που παραλάμβανε το ποσό των 400 ευρώ, που είχε συμφωνηθεί ως προκαταβολή και το οποίο είχε προσημειωθεί.

Στη γυναίκα παρασχέθηκε άμεσα αρωγή και προστασία από το Τμήμα Καταπολέμησης Εμπορίας Ανθρώπων, ενώ ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook