Την αναμόρφωση του φορολογικού συστήματος, την προώθηση της ανάπτυξης με την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας και την εκπαιδευτική μεταρρύθμιση ανέφερε ο Γ.Παπανδρέου ως προτεραιότητες της ελληνικής κυβέρνησης για τους επόμενους 12 μήνες σε συνέντευξή του στο Bloomberg.

Στη συνέντευξή του και σύμφωνα με το in.gr, ο πρωθυπουργός υπογράμμισε πως χρειάζονται ριζικές αλλαγές στη χώρα που θα καταστήσουν την οικονομία περισσότερο βιώσιμη, κάτι που θα φέρει και τη σταθερότητα.

Σχετικά με τη θέση του Αντώνη Σαμαρά για μείωση της φορολογίας, ο Γ.Παπανδρέου υποστήριξε πως «το πραγματικό πρόβλημα στην Ελλάδα δεν είναι η περικοπή των φόρων αλλά το να διασφαλίσουμε ότι δεν έχουμε φοροδιαφυγή».

Σχετικά με την προσέλκυση επενδύσεων στη χώρα, ο πρωθυπουργός ανέφερε πως ήδη υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον κυρίως για την πράσινη και καθαρή ενέργεια.

Σε ερώτηση μάλιστα για τις προσωπικές σχέσεις που διατηρεί με τον πρόεδρο της ΝΔ , ο κ. Παπανδρέου επισημαίνει πως «στην πολιτική κανείς είναι ορθό να διαχωρίζει τη θεσμική με την προσωπική σχέση».

«Κάποτε , ύστερα από μία δεκαετία, ίσως μπορούμε να καθίσουμε μαζί να πιούμε ένα ποτήρι κρασί και αναπολώντας το παρελθόν να πούμε: Ας κρίνουμε τώρα πως έχουν πάει τα πράγματα στην Ελλάδα» είπε χαρακτηριστικά.

Τέλος, σε ερώτηση για το πώς θέλει να τον θυμάται η ιστορία, ο Γ.Παπανδρέου απάντησε λέγοντας πως θα ήθελε να δει πως έχει συνεισφέρει στο κοινό καλό της χώρας και στη συνειδητοποίηση των μεγάλων δυνατοτήτων της. « Πραγματικά πιστεύω στην Ελλάδα και θέλω να δω ότι έχουμε απελευθερώσει όλο το δυναμικό που διαθέτει η χώρα» τόνισε χαρακτηριστικά.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook