Μια ματιά στα ως τώρα πεπραγμένα της νέας Διοίκησης του Εμπορικού Συλλόγου Χανίων –  Toυ Γιώργου Κοντορουχά, μέλος του Εμπορικού Συλλόγου

Κύριε Διευθυντά,

Την δύσκολη αυτή περίοδο συνεχούς συρρίκνωσης του εισοδήματός μας, καλούμαστε να ζήσουμε με όλο και λιγότερους πόρους, αδυνατώντας πολλοί εξ ημών, να ανταπεξέλθουμε στις ανάγκες μας.

Κύριε Διευθυντά, σε κάθε ”συντεχνία” δημιουργείται ένας Σύλλογος ο οποίος καλείται να προασπίσει τα συμφέροντα του κλάδου του. Το Δ.Σ. του Συλλόγου, οφείλει να ακούει τα προβλήματα και τα παράπονα των μελών του, να συμβιβάσει τυχόν διαφωνίες, να φροντίσει για την ομόνοια και την ομαλή συμβίωση όλων των ανθρώπων που αποτελούν το σύνολο του Συλλόγου.

Εδώ και λίγο καιρό, εξελέγη στον Εμπορικό Σύλλογο Χανίων νέα διοίκηση, η οποία κόντρα στο ιδεολογικό της υπόβαθρο, προσπαθεί να διοικήσει έναν χώρο που θεωρεί a priori αντίπαλό της. Σαν να προσπαθεί μία αρκούδα να φορέσει το ρούχο ενός λαγού.
Η Διοίκηση πρέπει όχι μόνο να λέει ότι είναι ανεξάρτητη αλλά να το αποδεικνύει στην πράξη. Πρέπει να έχει αυτόνομη πορεία, μακριά από κομματικές αγκυλώσεις που το μόνο που θέλουν είναι να μεταφέρουν ψήφους προς την κεντρική πολιτική σκηνή.

Δυστυχώς εδώ και καιρό βιώνουμε ένα θέατρο του παραλόγου.

Η διοικούσα παράταξη του Εμπορικού Συλλόγου πρόσκειται (όχι προφανώς αλλά εμφανώς) στον ευρύτερο χώρο της αριστεράς – ακροαριστεράς με αποτέλεσμα να αρνείται να προσαρμοστεί στο νέο της ρόλο, αυτόν της διοίκησης ενός χώρου ελεύθερης διακίνησης ανθρώπων και υπηρεσιών, όπου ο κάθε ένας μπορεί διατηρεί το δικαίωμα να αποτελεί ξεχωριστή, αυτόνομη ομάδα σκέψης και απόφασης.

Κύριε Διευθυντά, σε μία Δημοκρατία δεν διοικείσαι πάντα από την παράταξη που πρόσκεισαι ιδεολογικά. Όμως σε έναν Σύλλογο δεν υπάρχουν κόμματα και παρόμοιες αναχρονιστικές αντιλήψεις. Υπάρχουν προβλήματα που αναζητούν λύσεις. Και αυτό
(πλην ελαχίστων εξαιρέσεων) δεν συμβαίνει σήμερα. Σήμερα η διοίκηση δείχνει προχειρότητα στη σκέψη, ανίκανη ακόμα και να συντάξει ένα απλό, συλλογικό, ”συντεχνιακό” δελτίο τύπου. Και αντί να βγάλει δελτία τύπου που να ανταποκρίνονται στις επιταγές και τα θέλω του Συλλόγου, αντ’ αυτού αντιγράφει τα κομματικά παλίμψηστα, τα οποία μας κοινοποιεί χωρίς αιδώ. Στις 8 Νοεμβρίου ο καλός μας συνάδελφος εμπνεόμενος προφανώς από τα τοπικά προβλήματα, μας κοινοποιεί την παράσταση διαμαρτυρίας του ΕΒΕ Καλλιθέας, όπου μπήκε ευτυχώς στον κόπο να γράψει τα στοιχεία του Συλλόγου. Αξιοσημείωτο είναι ότι από ΟΛΟ το δελτίο τύπου, δικά τους είναι ΜΟΝΟ τα υπογραμμισμένα με κίτρινο.

Στα υπόλοιπα ο Εμπορικός Σύλλογος προσπαθεί να μας πείσει ότι είναι φερέφωνο του ΕΒΕ Καλλιθέας και προϊόν του κομματικού σωλήνα του Περισσού. …περιττό βέβαια να συμπληρώσω που πρόσκειται κομματικά, το ΕΒΕ Καλλιθέας. Μία επίσκεψη στη σελίδα του άρθρου θα σας πείσει.

Αξιοθαύμαστο, έτσι;

Μία μέρα νωρίτερα όμως, ο καλός μας Σύλλογος μας απέστειλε συντροφικό κάλεσμα ενάντια στη CETA, επιστολή που ξεκινά με τα γνωστά για την αντιπολίτευση, για να κερδίσουμε και μερικούς πολιτικούς πόντους… ”…σε αντίθεση με την μειοψηφία τουΔ.Σ.” μπλα μπλα μπλα.

Θαυμάστε:

Με τη διαφορά βέβαια ότι η πρωτότυπη ανακοίνωση δεν είναι του ΕΒΕ φερέφωνου αλλά πιο επίσημα! Είναι το από το δελτίο τύπου των ευρωβουλευτών του ΚΚΕ, και την οποία προβάλλει το site του 902 εδώ

Όπως και ο πιο αδαής καταλαβαίνει, αυτές οι επιστολές είναι ένα μικρό δείγμα καθώς ψάχνοντας ανακαλύπτεις μαργαριτάρια. Απλά εδώ κοινοποιώ ένα μικρό δείγμα! Κύριε Διευθυντά, σε εμένα προσωπικά δεν προκάλεσε καμία έκπληξη όλο αυτό, ούτε φυσικάανακάλυψα την Αμερική ή τον τροχό. Όμως αφού περιήλθε στην αντίληψή μου, οφείλω να ενημερώσω αφενός τον εμπορικό κόσμο των Χανίων και της Κρήτης, όσους ψήφισαν ή όχι αυτή τη Διοίκηση και κατ’ επέκτασην όλη την κοινωνία.

Είναι γνωστό ότι η συγκεκριμένη ιδεολογία δεν εκφράζεται τοπικά, αλλά κεντρικά από τα γραφεία του Περισσού και από άλλα κέντρα εξουσίας τα οποία δύνανται να γνωρίζουν οι διοικούντες τον Σύλλογο και για το οποίο οφείλουν να ενημερώσουν τον κόσμο για τους ιδεολογικούς πατεράδες τους. Είναι οι ίδιοι που κατηγορούν την παγκοσμιοποίηση του καπιταλισμού, θέλοντας να εγκαθιδρύσουν αυτήν του προλεταριάτου. Περίμενα ως Κρης, περισσότερη αξιοπιστία και εγωισμό, περισσότερη και περήφανη ανεξαρτησία.

Αντ’ αυτού θέλουν να μας κάνουν υποχείρια του Περισσού και όλα με αντάλλαγμα την άνοδο των πολιτικών τους μετοχών στο μπαμπά Κουτσούμπα. Δεν θα τους ακολουθήσω στον κατήφορο. Η πλειοψηφία του Εμπορικού κόσμου είναι ανεξάρτητη ιδεολογικά και δεν την ενδιαφέρει αν η Διοίκηση του Εμπορικού Συλλόγου πασχίζει να αυξήσει την επιρροή της στην κοινωνία.
Μας αρκούν τα προβλήματά μας και δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να τα κάνει όχημα για ανεπίτρεπτες κομματικές επιταγές.

Ας ασχοληθούν επιτέλους με τα προβλήματα που ταλανίζουν τον κλάδο.

Αν δεν μπορούν να συντάξουν ένα κείμενο χωρίς κομματικές παρωπίδες, προσφέρομαι εθελοντικά να προσφέρω τις υπηρεσίες μου για το καλό του Συλλόγου.

Με τη διαφορά ότι δεν θα γράφω με σφυροδρέπανο αλλά με τον ιδρώτα των συναδέλφων μου.
Οι Έμποροι των Χανίων δεν θα γίνουμε κομματικά φερέφωνα κανενός. Δεν μας το επιτρέπει ο εγωισμός μας, η αξιοπρέπειά μας και η ιστορία μας.

Άλλως ας παραιτηθούν. Και αυτό προσφορά θα είναι..

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook