Σε δηλώσεις του που προβάλλονται σήμερα από τον τύπο ο Ιταλός πρωθυπουργός Σίλβιο Μπερλουσκόνι τονίζει ότι «απόλυτα έγκυρες πηγές με πληροφόρησαν ότι ο Μουαμάρ Καντάφι θέλει να με δει νεκρό».

Ο «Καβαλιέρε»-όπως γράφει η εφημερίδα «Κορριέρε Ντέλλα Σέρα», αναφέρει χαρακτηριστικά ότι «κινδυνεύει η ζωή του και εκείνη των παιδιών του διότι ο Καντάφι έδωσε εντολή να τον καθαρίσουν, θέλει να τον δει νεκρό».

Σύμφωνα με τους Ιταλούς αναλυτές το μεγάλο αυτό μίσος μεταξύ των δυο πρώην φίλων και συμμάχων οφείλεται στο ότι η Ιταλία αποφάσισε να πάρει μέρος στις επιχειρήσεις για την προστασία των εξεγερμένων της Βεγγάζης. «Μέχρι πρότινος, στην Τρίπολη υπήρχαν τεράστιες αφίσες με φωτογραφίες μου και του Μουαμάρ Καντάφι ενώ δίναμε το χέρι. Τώρα, όμως, θεώρησε την στρατιωτική μας επέμβαση, προδοσία», προσθέτει ο μεγιστάνας-πρωθυπουργός.

Υπενθυμίζεται ότι ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι είχε καθυστερήσει να δώσει «πράσινο φως» στην συμμετοχή της Ιταλίας στις διεθνείς επιχειρήσεις στην Λιβύη, και ότι δέχθηκε να προσφέρει την βοήθεια της Ρώμης, μόνον μετά από σχετική ψήφο του κοινοβουλίου, την προτροπή της Ουάσιγκτον και την σύμφωνη γνώμη του Προέδρου Ιταλικής της Δημοκρατίας Τζόρτζιο Ναπολιτάνο. «Τώρα –τονίζει τέλος ο ιταλός πρωθυπουργός– ο Καντάφι κινδυνεύει να μείνει στην θέση του. Και ο πρώην καλύτερός μας φίλος, έγινε ο χειρότερος εχθρός μας».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook