Τη Δευτέρα θα συγκροτηθεί και επισήμως σε σώμα το νέο Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης, κατά τη διάρκεια της πανηγυρικής (πρώτης) συνεδρίασης που θα πραγματοποιηθεί παρουσία του υπουργού Τύπου, Νίκου Παππά.

Έτσι ξεκινάει η θητεία του πολυσυζητημένου ΕΣΡ το οποίο, εκτός των άλλων , θα κληθεί να προκηρύξει το νέο διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες. Σύμφωνα με πληροφορίες του Secret, το πιθανότερο σενάριο είναι που αναμένεται να τεθεί επί τάπητος κατά τις πρώτες συνεδριάσεις είναι θέλει τα μέλη του ΕΣΡ να αποφασίζουν την επέκταση του υφιστάμενου καθεστώτος για περίπου 8 με 10 μήνες.

Στην περίπτωση αυτή και με δεδομένο ότι δεν έχει παραταθεί η προσωρινή λειτουργία των τηλεοπτικών σταθμών, δεν αποκλείεται να δούμε στο νέο τοπίο να προστίθενται και τα κανάλια των Βαγγέλη Μαρινάκη και Ιβάν Σαββίδη.

Ως αφορά στην υπόθεση της αδειοδότησης, θα είναι μία από τις βασικές προτεραιότητες που θα απασχολήσει τα μέλη του ΕΣΡ. Επί της ουσίας η κύρια αποστολή του νέου ΕΣΡ θα είναι η επίσπευση της προκήρυξης για τις τηλεοπτικές άδειες. Σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα, ένας νέος διαγωνισμός δεν μπορεί να διεξαχθεί πριν το ερχόμενο καλοκαίρι και μέχρι τότε το πιθανότερο σενάριο είναι να το ΕΣΡ να παρατείνει το καθεστώς της προσωρινότητας, δίνοντας παράλληλα τη δυνατότητα εκπομπής και στους δύο νέους παίκτες που συμμετείχαν στον διαγωνισμό Παππά.

Σε ό,τι αφορά το τίμημα για την απόκτηση μίας άδειας πανελλήνιας εμβέλειας ακούγονται διάφορα σενάρια με επικρατέστερο αυτό που προσδιορίζει το ετήσιο ενοίκιο στα 3 εκατ. ευρώ.

Σε ό,τι αφορά τα χρήματα που είχαν δώσει οι τέσσερις υπερθεματιστές από τη στιγμή που θα καθαρογραφεί η απόφαση του ΣτΕ, θα ανακοινωθεί ο τρόπος με τον οποίο θα επιστραφούν στους Κυριακού, Αλαφούζο, Μαρινάκη και Σαββίδη.

Tags:

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook