Εκδήλωση στο μνημείο Ηρώων της πόλης παρουσία επισήμων και απουσία πολιτών – Βουλγαράκης: «Δεν μπορεί να φέρνουμε σουβλάκια για να έρχεται ο κόσμος»

Η επέτειος της Εθνικής Αντίστασης εναντίον των στρατευμάτων κατοχής 1941-1944, Τιμήθηκε και φέτος στα Χανιά από εκπροσώπους του πολιτικού κόσμου, αρχών, φορέων και αντιστασιακών οργανώσεων.

Μετά την Δοξολογία η οποία τελέστηκε στον Μητροπολιτικό Ναό των Χανίων ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο των Ηρώων της πόλης στο πάρκο Ειρήνης και Φιλίας.

«Ο ναζισμός και ο φασισμός που πολέμησαν οι παππούδες και οι πατεράδες μας, ξανασηκώνει κεφάλι στην Ευρώπη και δεν πρέπει να το επιτρέψουμε» ανέφερε  η Βουλευτής Χανίων Βάλια Βαγιωνάκη, επισημαίνοντας πως είναι υποχρέωση της πολιτείας να αναδείξει τον ενωτικό χαρακτήρα της Εθνικής Αντίστασης και αυτό να φανεί και με την συμμετοχή του κόσμου στις εκδηλώσεις.

«Και σήμερα υπάρχουν θέματα, όπως τα εθνικά, για τα οποία είμαστε υποχρεωμένες όλες οι πολιτικές δυνάμεις αλλά και ο λαός – ανεξάρτητα από τις όποιες αντιθέσεις μας σε άλλα ζητήματα, να δείξουμε μια ενότητα και κοινή τοποθέτηση» είπε η Βουλευτής.

Από την πλευρά του ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων Απόστολος Βουλγαράκης καυτηρίασε την απουσία πολιτών, λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Δεν μπορεί να φέρνουμε σουβλάκια για να έρχεται ο κόσμος σε αυτές τις τελετές. Δεν μπορεί αυτές τις στιγμές της ενωμένης Ελλάδας να τις ξεχνάμε».

 

Στο μνημείο κατατέθηκαν στέφανα, ενώ η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με τήρηση ενός λεπτού σιγής στη μνήμη των Πεσόντων αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης και την ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook