Ένας πραγματικός ήρωας είναι ο άνδρας του Λιμενικού Σώματος Ηρακλείου και συγκεκριμένα, του Α’ Λιμενικού τμήματος Λινοπεραμάτων , Ανθυπασπιστής Μηλάκης Μιχαήλ, καθώς χθες, όταν η υπηρεσία του έλαβε κλήση για μια γυναίκα που βρισκόταν σε κίνδυνο, σε περιοχή που δεν ήταν στην δικαιοδοσία του συγκεκριμένου λιμενικού τμήματος, έτρεξε στο σημείο και με κίνδυνο την σωματική του ακεραιότητα έσωσε μια γυναίκα.

Σύμφωνα με πληροφορίες η γυναίκα, κάτοικος της ευρύτερης περιοχής είχε πάει για ψάρεμα, όταν έχασε την ισορροπία  της και έπεσε πάνω στα βράχια με αποτέλεσμα να σπάσει το πόδι της σε τρια σημεία.

Με αφορμή αυτή την ηρωική του πράξη ο Ανθυποπλοίαρχος, Δαφέρμος Μενέλαος, μέσω της επιστολής του, αποδίδει του αποδίδει τα εύσημα.

“Οφείλουμε να δώσουμε συγχαρητηρια στον συναδελφο μας Ανθ/στη Λ.Σ.Μηλάκη Μιχαήλ διότι εχθές Σαββατο πρώτες απογευματινές ώρες ειδοποιηθηκε Υπηρεσια μας  Α΄ Λ/Τ Ληνοπεραμμάτων απο Α/Φ Κ.Λ.Ηρακλειου οτι υπάρχει  άνθρωπος σε κίνδυνο στην περιοχή Λυγαριά Αγίας Πελαγιας . Άμεσα ο συναδελφος μας , παρά του ότι δεν ήταν περιοχή αρμοδιότητας – δικαιοδοσιας μας , προσέτρεξε και έφτασε πρώτος στο σημείο όπου του υπέδειξαν , και με κίνδυνο της σωματικης του ακεραιοτητας είχε καιρια συμβολή  στον απεγκλωβισμό γυναίκας όπου ειχε υποστει πολύ σοβαρό τραυματισμό με τρια καταγματα σε  διαφορετικά σημεία στο ίδιο πόδι . 

Λόγω της ιδιομορφίας της περιοχής η επιχειριση απεγκλωβισμού είχε διαρκεια παραπάνω απο 2 ώρες . Να τονισθεί ότι δεν υπήρχε φωτισμός στην περιοχή και την εξαιρετικά δυσκολη πρόσβαση στο συγκεκριμενο σημείο λόγω του δυσβατου τοπιου , καθώς υπάρχουν κοφτερά βραχια σε πολύ μεγάλη ακτινα . Μιχάλη σου ευχομαι πάντα τέτοιες διασώσεις , σου ευχομαι οτι καλυτερο στη ζωη σου .

Ο Διοικητης σου 

Ανθ/ρχος Λ.Σ. Δαφερμος Μενέλαος”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook