Αν υπάρχει ένα πράγμα που δεν προλαβαίνεις να κάνεις όταν δουλεύεις 8ωρο και στο γραφείο, αυτό είναι να γυμναστείς. Και τι συμβαλινει όταν κάνεις καθιστική ζωή και δεν γυμνάζεσαι καθόλου; Ο μεταβολισμός σου δεν λειτουργει σωστά και εφόσον μπροστά από την οθόνη συνεχώς τσιμπολογάς, όλες οι θερμίδες και τα λίπη δεν καίγονται κι έτσι αρχίζεις και παίρνεις κιλά.

Πως θα σου φαινόταν όμως, αφού δεν μπορείς να πας γυμναστήριο να κάνεις ασκήσεις στο γραφείο; Όχι, δεν σου κάνουμε καθόλου πλάκα, γιατί πράγματι υπάρχουν ασκήσεις που μπορείς να τις κάνεις και στο γραφείο. Έτσι και θα κρατάς τον οργανισμό σου σε εγρήγορση και δεν θα σε πιάνει αυτή η υπνηλία και θα κάνεις και καλό στο σώμα σου.

Δώσε βάση λοιπόν:

Ασκήσεις για τα πόδια

Υπάρχουν κάποιες ασκήσεις για τα πόδια που είναι εύκολες και ιδανικές για το γραφείο. Κι αυτό γιατί όχι μόνο μπορούν να τονώσουν τους μηρούς, αλλά συμβάλλουν και στο κάψιμο θερμίδων. Στο βιντεάκι που ακολουθεί μπορείς να δεις μερικές.

Ασκήσεις για την κοιλιά
 
Κάθισε στην καρέκλα σου γείρε προς τα πίσω, σφίξε την κοιλιά σου και σήκωσε τα πόδια λίγα εκατοστά από το δάπεδο. Μείνει σε αυτή τη θέση για λίγα δευτερόλεπτα και κατέβασε τα πόδια σου. Κάνε 10 με 20 επαναλήψεις.

Ασκήσεις για τους γλουτούς σου

Ναι, ξέρουμε αυτό είναι το πιο σημαντικό σημείο του σώματος, μετά την κοιλιά. Και γι’ αυτό όμως, σου έχουμε τη λύση. Κάθισε στο γραφείο σου, φρόντισε να έχεις καλή στάση με όρθια πλάτη και τα πόδια να ακουμπούν στο πάτωμα. Σφίξε τους γλουτούς για 10 δευτερόλεπτα και χαλάρωσε. Επανάλαβε αλλά αυτή τη φορά για 8 δευτερόλεπτα και συνέχισε μέχρι τα 2 δευτερόλεπτα. Μετά άρχισε να προσθέτεις χρόνο μέχρι να ξαναφτάσεις τα δέκα δεύτερα.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook