Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα διεξάγεται η κίνηση των οχημάτων πέριξ της πλατείας Συντάγματος, επί της οποίας διεξάγεται συνέλευση των \”Αγανακτισμένων\”, προκειμένου να αποφασιστεί το μέλλον της κινητοποίησης τους, μετά την απομάκρυνση από συνεργεία του δήμου Αθηναίων, τις πρωινές ώρες του Σαββάτου, των σκηνών που είχαν στηθεί εκεί το τελευταίο δίμηνο.

Σε γύρω δρόμους σύμφωνα με το protothema.gr, και σε απόσταση από το χώρο που διεξάγεται η συνέλευση, υπάρχει ισχυρή παρουσία αστυνομικών δυνάμεων, οι οποίες, ωστόσο, δεν χρειάστηκε να επέμβουν, καθώς στην περιοχή δεν επικρατεί ένταση.

Τα ξημερώματα του Σαββάτου, άνδρες των ΜΑΤ, με συνδρομή εισαγγελέα, έκαναν έφοδο στον καταυλισμό των «αγανακτισμένων» στην Πλατεία Συντάγματος.

Συνεργεία του δήμου, υπό την κάλυψη των αστυνομικών, «ξήλωσαν» τα αντίσκηνα και μετέφεραν όλα τα αντικείμενα που βρίσκονταν στην πλατεία σε φορτηγά που βρίσκονταν στην Φιλελλήνων.

Σύμφωνα με μαρτυρίες κατά την διάρκεια της επιχείρησης «σκούπα» που είχε προαναγγείλει από χθες ο κ. Καμίνης
oκτώ άτομα συνελήφθησαν από τις αστυνομικές δυνάμεις.

Πρόκειται για τέσσερις Έλληνες, δύο Γάλλους, έναν Γερμανό και έναν Ρουμάνο, οι οποίοι κατηγορούνται για παραβάσεις που αφορούν στη νομοθεσία για την προστασία του περιβάλλοντος.

Οι οκτώ συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook