Συνεκτικό  στοιχείο των εθνών  είναι  κατά βάση Η ΠΑΙΔΕΙΑ  &  Ο ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ.

Άλλωστε ο Ισοκράτης  ,πριν 2500 περίπου χρόνια  είχε πεί ότι :ΕΛΛΗΝΕΣ  ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΤΗΣ ΗΜΕΤΕΡΑΣ  ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ., δηλαδή όσοι εμφορούνται από τα νάματα και τις αξίες του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ.

Ο Ελληνικός ,λοιπόν, Πολιτισμός με την ασύγκριτη  δύναμη του αποτέλεσε ένα τεράστιο  “χωνευτήρι” που αφομοίωσε και ομογενοποίησε  ντόπιους, κατακτητές, δούλους, μετανάστες κλπ σε ένα ενιαίο σύνολο με  κοινό στοιχείο  το Πολιτιστικό(Ελληνική Γραμματεία, γλώσσα, ήθη ,έθιμα. κλπ).
ΤΟ ΟΜΟΗΘΕΣ ,ΤΟ ΟΜΟΓΛΩΣΣΟ,ΤΟ ΟΜΟΘΡΗΣΚΟ …

Οι σημερινοί Νεοέλληνες  έχουν τα ίδια χαρακτηριστικά  με τους Αρχαίους Έλληνες, τα ίδια  πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα της φυλής μας.

Πλάϊ στον ΜΑΡΑΘΏΝΑ και τις ΘΕΡΜΟΠΥΛΕΣ  μπορούμε να βάλουμε ισότιμα το 1821, το ΚΟΥΓΚΙ το ΑΡΚΑΔΙ , το ΕΠΟΣ  του 1940 , ,αλλά και δίπλα στον Εφιάλτη   ένα Πήλιο  Γούση η ένα Θανάση Βάγια.η ένα δοσίλογο της κατοχής…

Άρα ,παρά τη σκλαβιά αιώνων ,υπάρχει  ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ του λαού μας, από την αρχαιότητα μέχρι τις μέρες μας…

Ο Έλληνας λοιπόν , ο Αρχαίος και  ο Σύγχρονος μοιάζουν σαν δύο σταγόνες νερό

Οι  Ρωμαίοι που μας κατάκτησαν για 350 χρόνια,  γνώριζαν καλά τα προτερήματα και τα μειονεκτήματα της φυλής μας  γιατί μας είχαν ψυχογραφήσει  ορθά..

Έλεγαν για  μας :
 
Α.”Ο Έλληνας είναι  πολύ Εγωιστής. και φθονερός. Κατά τον Πρωταγόρα “το άτομο του  είναι πάντων χρημάτων μέτρον”.Το “εγώ” του Έλληνα  είναι ατίθασο και αχαλίνωτο  γεγονός πού δεν τον αφήνει  να είναι δίκαιος.”

Β.”Ο  Έλληνας δεν παραδέχεται άλλη κρίση δικαίου από την δική του.”

Γ.”Οι Έλληνες αλλάζουν τους νόμους συχνά , ενώ στη Ρώμη  το  Ρωμαϊκό  Δίκαιο ,παρέμεινε  επί αιώνες αναλλοίωτο .
Χαίρονται  να παραβιάζουν  εύστροφα  τους νόμους με σοφιστικές ερμηνείες ,σύμφωνα με τα συμφέροντα τους.”

Δ.”Ο  Έλληνας έχει  ασθενική  Ιστορική μνήμη . Η Εκκλησία του Δήμου σαγηνεύεται όταν  τους πεις  ότι θα ΑΛΛΑΞΕΙΣ  όλους  τους νόμους.”

Ε.”Ο Έλληνας  βοηθά τον ασθενέστερο όχι τόσο από φιλανθρωπία αλλά γιατί με αυτή την πράξη επιδεικνύει την υπεροχή του.”

ΣΤ.”Ο  Έλληνας  δεν συγχωρεί στον συμπολίτη του την προκοπή και αν είναι στο χέρι του να τον εμποδίσει θα το κάνει.”.ΚΑΜΙΑ ΔΕ ΚΑΛΗ ΠΡΑΞΗ ΔΕΝ ΜΕΝΕΙ ΑΤΙΜΩΡΗΤΗ!!!…

Ζ.”Δεν του αρέσει η χονδροκομμένη  δολοφονία με στιλέτο ,όπως κάνουν  στη Ρώμη ,αλλά η  καλυμμένη  συκοφαντία, ένα είδος αναίμακτου ηθικού φόνου ,ενός φόνου που αφήνει ανέπαφη την σάρκα και το θύμα περιφέρει  την ηθική του ατίμωση σε δρόμους και σε πλατείες. Ο Έλληνας κατέχει  άριστα την  τέχνη της συκοφαντίας .Βρίσκει τον διφορούμενο λόγο ,ώστε αυτός να λέει ότι τον λέει με την καλή έννοια ,ενώ εσύ πού τον ακούς να τον  εννοείς με την κακή του σημασία..
Ο συκοφαντικός λόγος είναι υποκριτικά σεμνότυφος και ψευδοευπρεπής.
Η συκοφαντία είναι το αγχέμαχο όπλο με το οποίο πολεμάει ο έλληνας  τον έλληνα ,ο επαγγελματίας τον ομότεχνο του ,ο ανάξιος τον άξιο ,ο αδύνατος τον δυνατό…”

Η.”Η αγάπη του για την ισότητα δεν απορρέει από την αγάπη του στην δικαιοσύνη αλλά από τον φόβο μην τον ξεπεράσει κάποιος πιο άξιος από αυτόν.”

Θ. Δεν  είναι σπάνιο  οι Έλληνες  να επιλέγουν  να τους εκπροσωπούν μετριότητες ,με όλες τις αυτονόητες δυσμενείς επιπτώσεις  για το ίδιο το μέλλον τους, γιατί φθονούν τους ικανότερους από αυτούς  ,πιστεύουν δε ότι οι μετριότητες είναι αναλώσιμοι.
 Ακόμη  θεωρούν ότι μπορούν να επηρεάσουν τις μετριότητες από το παρασκήνιο, αλλά και επειδή με την απουσία αξιολόγησης και κριτηρίων έχει και αυτοί σειρά για “αξιοποίηση” ,αφού ” καλύτεροι είναι οι άλλοι;;;”

Ι.Οι οπαδοί ενός ηγέτη είναι πραγματικοί μόνο όσοι δεν έχουν οι ίδιοι πολιτικές φιλοδοξίες η   έχουν οριστικά  χάσει ,για διάφορους λόγους, κάθε ελπίδα.
Γιαυτό πιο πιστοί είναι οι μεγαλύτεροι  σε ηλικία από τον ηγέτη τους.

Ι.”Ο  Εγωισμός  όμως  κάνει τους Έλληνες  ΚΑΛΟΥΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ στον πόλεμο και άξιους μαχητές .γιατί η ΓΕΝΝΑΙΟΤΗΤΑ είναι ΑΤΟΜΙΚΗ ΠΡΑΞΗ.”

Κ.” Δώσε στους Έλληνες δυνατότητας  έντιμης υποχώρησης.
Να μη φανεί ότι τους διατάζεις, γιατί από τον εγωισμό ,προστατεύοντας την αξιοπρέπεια τους θα σηκώσουν τα όπλα εναντίον σου.”

Λ.”Δώσε τους πλασματική ΙΣΟΤΙΜΙΑ. Αυτή η παροχή θα είναι ο σιωπηρός όρος    της αναίμακτης  υποταγής τους”

Μ.”Να φοβάσαι όχι εκείνους τους Έλληνες  που απροκάλυπτα εκφωνούν λόγους εναντίον μας ,αλλά εκείνους που με το αόρατο  στιλέτο  της συκοφαντίας διεισδύσουν στους προθαλάμους  της εξουσίας του ΚΑΙΣΑΡΑ  για να σου καταφέρουν θανάσιμο χτύπημα…”

Ν.”Μη  ξεχνάς ότι οι ΈΛΛΗΝΕΣ   που είναι υπερήφανοι για το ένδοξο παρελθόν τους και έχουν  την υπερηφάνεια  του ξεπεσμένου ευγενή, είναι οι ίδιοι που τιμώρησαν αυτούς που τους προσέφεραν τον υπέρτατο πολιτισμό πού ανέπτυξαν..
Είναι αυτοί που εξόρισαν τον ΠΕΡΙΚΛΗ και τον     ΑΡΙΣΤΕΙΔΗ  ,στον ΣΩΚΡΑΤΗ δε  έδωσαν να πιει κώνειο…”
Οι Έλληνες αποστρέφονται την συλλογικότητα και προσδένονται σε πρόσωπα “μεσσίες”.
Αλλοίμονο όμως στους λαούς που εναποθέτουν τις ελπίδες τους σε πρόσωπα ,έστω και χαρισματικά, γιατί περνούν και χάνονται στον χρόνο και όχι σε θεσμούς που αντέχουν στην αέναη ροή του  …

Δεν χρειάζεται  και πολύ σκέψη  να καταλάβει κάποιος  ότι  ΝΕΟΕΛΛΗΝΕΣ. και ΑΡΧΑΙΟΙ  έχουν  ιστορική συνέχεια…

 Επειδή τα  παθήματα πρέπει ,επί τέλους   να γίνονται μαθήματα, απαιτείται   να αγωνισθούμε ,μέσα από την παιδεία, να αποβάλλουμε τις κακές έξεις  που βρίσκονται “κρυμμένες” στο DNA της φυλής μας

Δύσκολο αλλά αναγκαίο.

ΑΛΛΩΣ   ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ  ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΜΕΝΟΙ  ,ΣΑΝ ΤΟΝ ΣΙΣΥΦΟ ,ΝΑ ΚΟΥΒΑΛΟΥΜΕ  ΤΟΝ ΟΓΚΟΛΙΘΟ   ΣΤΗΝ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΑΚΡΟΚΟΡΙΝΘΟ ,ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΡΑΚΥΛΑ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ  ΚΑΤΩ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΝ ΑΝΕΒΑΣΟΥΜΕ ΞΑΝΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ,ΣΕ ΕΝΑ ΑΕΝΑΟ  ΦΑΥΛΟ  ΚΥΚΛΟ.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook