Τους τελευταίους δύο μήνες η 7χρονη Bana Alabed από το Χαλέπι περιγράφει στο Twitter την κόλαση που ζουν οι κάτοικοι της πόλης, καθώς βρίσκονται στο μέσον των βομβαρδισμών από τις κυβερνητικές δυνάμεις, που προσπαθούν να ανακαταλάβουν την οικονομική πρωτεύουσα της Συρίας από τους αντάρτες

Ένα μήνυμα απελπισίας, με το οποίο έλεγε το τελευταίο «αντίο», καθώς έβλεπε τον θάνατό της να πλησιάζει, έστειλε μέσω του Twitter η 7χρονη Bana Alabed, που ζει στο μαρτυρικό Χαλέπι. Την Κυριακή καθώς οι κυβερνητικές δυνάμεις άρχισαν να καταλαμβάνουν όλο και περισσότερες συνοικίες στο βορειοανατολικό τμήμα της δεύτερης μεγαλύτερης πόλης της Συρίας, η μικρή Bana, έγραψε στο Twitter: «Τελευταίο μήνυμα – κάτω από σφοδρούς βομβαρδισμούς τώρα, δεν θα ζήσω άλλο. Όταν πεθάνουμε συνεχίστε να μιλάτε για τους 200.000 (αμάχους) που βρίσκονται ακόμα μέσα (στην πόλη), αντίο».

Η Bana Alabed έστειλε το συγκινητικό μήνυμα στους 94.000 ακόλουθούς της στο Twitter, τους οποίους ενημερώνει τους τελευταίους δύο μήνες, που άνοιξε τον λογαριασμό με την βοήθεια της μητέρας της, για την τραγική κατάσταση που βιώνουν οι άμαχοι στο Χαλέπι, οι οποίοι βρίσκονται εν μέσω των συγκρούσεων μεταξύ των ανταρτών και των δυνάμεων του Σύρου προέδρου Άσαντ.

Όμως, τελικά, η 7χρονη στάθηκε τυχερή καθώς αργότερα έστειλε δεύτερο μήνυμα στο Twitter με την φωτογραφία της μέσα στα χαλάσματα και με καπνούς από τους βομβαρδισμούς γύρω της, στο οποίο γράφει: «Απόψε δεν έχουμε σπίτι, βομβαρδίστηκε και είμαι μέσα στα χαλάσματα. Είδα θανάτους και κινδύνεψα και εγώ να πεθάνω».

 

 

Η συγγραφέας του Χάρι Πότερ, Τζ. Κ. Ρόουλινγκ, συγκινήθηκε από τα μηνύματα απελπισίας της μικρής από την Συρία και τα έκανε retweet ενώ της απέστειλε και μερικά από τα βιβλία της σε ψηφιακή μορφή.

Κατά την διάρκεια του Σαββατοκύριακου οι κυβερνητικές δυνάμεις ανακατέλαβαν έξι συνοικίες στο Χαλέπι οι οποίες ήταν υπό τον έλεγχο των ανταρτών, μετά από επιχείρηση δύο εβδομάδων για να κυριαρχήσουν στην πόλη. Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων από τις 15 Νοεμβρίου στο Χαλέπι έχουν χάσει την ζωή τους 212 άμαχοι εκ των οποίων οι 27 είναι παιδιά.

Tags:

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook