Στην «Ευρωπαϊκή Ημέρα Τουρισμού», η οποία διεξάγεται στις Βρυξέλες σήμερα Τρίτη 29 Νοεμβρίου, συμμετέχει ο Δήμος Ηρακλείου.

Ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Τουρισμός του Δήμου κ. Gian Andrea Garancini βρίσκεται στην πρωτεύουσα του Βελγίου όπου στο περιθώριο της ημερίδας, είχε σειρά επαφών με εκπροσώπους των ευρωπαϊκών θεσμών,  μεταξύ των οποίων τους  Ευρωπαίους Επίτροπους  κ. Karmenu Vella και κ. Elzieta Bienkowska, την πρόεδρο της Επιτροπής Πολιτισμού και Παιδείας του Ευρωκοινοβουλίου κ. Silvia Costa, τον πρόεδρο της Επιτροπής Μεταφορών και Τουρισμού του Ευρωκοινοβουλίου κ.  Michael Cramer, τον υπεύθυνο της Συνέλευσης για την Παγκόσμια Κληρονομιά της UNESCO κ. Peter Debrine καθώς και με αντιπεριφερειάρχες τουρισμού και πολιτισμού από όλη την Ευρώπη.

O κ. Garancini συναντήθηκε επίσης με τον Διευθυντή Τουρισμού της Κομισιόν κ. Carlo Cοrazza, με τον οποίο συμφώνησαν ο Δήμος Ηρακλείου, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης - που εκπροσωπήθηκε στις Βρυξέλλες από τον Εντεταλμένο Σύμβουλο Τουρισμού κ. Μιχάλη Βαμιεδάκη- το ΙΤΕ και τους αρμόδιους φορείς, να ετοιμάσουν και να καταθέσουν πρόταση στο πρόγραμμα «COSME» για την ψηφιοποίηση των αρχαιολογικών χώρων με στόχο την καλύτερη ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς του τόπου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Δήμος Ηρακλείου είναι ο πρώτος Δήμος που καλείται σε European Tourism  Day,  μια από τις κορυφαίες εκδηλώσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης αναφορικά με τον τουρισμό, στην οποία συμμετέχουν κράτη, περιφέρειες και φορείς.