Ανοιχτό το ενδεχόμενο να αλλάξουν οι συντελεστές ΦΠΑ με το νέο φορολογικό σύστημα, το οποίο θα τεθεί στο τραπέζι του διαλόγου την ερχόμενη Δευτέρα, άφησε ο υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, όπως δημοσιεύει το real.gr

«Το εθνικό φορολογικό σύστημα θα εξετάσει και το ζήτημα των συντελεστών του ΦΠΑ, στο πλαίσιο των δημοσιονομικών υποχρεώσεων που έχουμε αναλάβει και εφόσον υπηρετούμε τους ίδιους αριθμητικούς στόχους» υπογράμμισε ο Ευάγγελος Βενιζέλος σε συνέντευξη του στην «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία». Όπως εξήγησε ο υπουργός Οικονομικών οι στόχοι που έχουν τεθεί μπορεί να εξυπηρετηθούν με διαφορετικά επιμέρους μέτρα, αν και διευκρίνισε ότι ο νόμος θα ισχύσει.
.
Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών υποσχέθηκε ότι με το φορολογικό σύστημα που θα κατατεθεί στο τέλος Σεπτεμβρίου θα αρθούν οι αδικίες. «Λόγω της ταχύτητας και της πίεσης μπορεί να υπάρχουν μέτρα τα οποία είναι στις λεπτομέρειες τους και στο συσχετισμό τους με άλλα μέτρα άδικα, και αυτές οι αδικίες θα αρθούν μέσα από το εθνικό φορολογικό σύστημα» είπε ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Παράλληλα, ο Ευάγγελος Βενιζέλος χαρακτήρισε πολύ σημαντικές τις αποφάσεις των Βρυξελλών, όπως φαίνεται και από τις αντιδράσεις των αγορών, οι οποίες για πρώτη φορά εκφράζονται θετικά για την ελληνική οικονομία.

Επιπλέον, ξεκαθάρισε ότι η Ελλάδα δεν έφτασε στη χρεοκοπία και εξήγησε ότι το ζήτημα είναι να πειστεί η μεγάλη πλειοψηφία της κοινωνίας για την ανάγκη να εφαρμοστεί υπό συνθήκες εθνικής ενότητας και κοινωνικής συνοχής ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα που έχει αρχή, μέση και τέλος.

Σε ερώτηση για το αν θα ληφθούν και νέα σκληρά μέτρα, ο υπουργός Οικονομικών σημείωσε ότι μέτρα τα οποία περιλαμβάνονται στο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής για τους εφαρμοστικούς νόμους είναι μέτρα που έχουν ληφθεί ενόψει του νέου προγράμματος.

«Δεν προβλέπονται εμπράγματες εγγυήσεις. Προβλέπεται ένα σύστημα χρηματοοικονομικών εγγυήσεων. Η ευρωζώνη, μέσω του EFSF, είναι αυτή που δίνει τις μεγάλες εγγυήσεις και για να γίνει το PSI, το σχήμα της συμμετοχής του ιδιωτικού τομέα, και για να διασφαλιστεί –εφόσον χρειαστεί- η πλήρης χρηματοδότηση των ελληνικών τραπεζών και η κάλυψη της ρευστότητας τους. Ζήτημα εμπράγματων εγγυήσεων δεν ετέθη, ούτε τίθεται» κατέληξε ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook