«Αυτή η κυβέρνηση πελαγοδρομεί, δεν μπορούν να πράξουν έργο, είναι μακριά από την πραγματικότητα, δεν πιστεύουν τις μεταρρυθμίσεις, και δεν πιστεύουν ότι μπορούν να τα καταφέρουν» δήλωσε ο Γραμματέας της ΝΔ, Λευτέρης Αυγενάκης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ραδιοφωνικό σταθμό Παραπολιτικά 90.1 και τους δημοσιογράφους Ελένη Καλογεροπούλου και Δημήτρη Κοτταρίδη.

Ο κ Αυγενάκης άσκησε δριμεία κρητική στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ λέγοντας πως «πελαγοδρομούν και το μόνο που θα κάνουν είναι να φορτώνουν τους Έλληνες πολίτες με επιπλέον κόστη και δαπάνες.»

Αναφερόμενος στο ζήτημα του χρέους ο κ. Αυγενάκης παρουσίασε την άποψη της ΝΔ σύμφωνα με την οποία η ρύθμιση του χρέους είναι αναγκαία συνθήκη για την οριστική έξοδο της χώρας από την κρίση. Όπως υπογράμμισε «η ΝΔ οφείλει υπεύθυνα να επισημαίνει, και αυτό κάνουμε, ότι δεν αρκεί η ρύθμιση του χρέους, απαιτούνται τολμηρές και ουσιαστικές μεταρρυθμίσεις τόσο στην οικονομία όσο και στο κράτος», ενώ συμπλήρωσε πως η παράταξη θα υποστήριξε οποιαδήποτε πρόταση που θα είχε αυτά τα χαρακτηριστικά.  «Βασικός στόχος για τη ΝΔ αποτελούν τα χαμηλότερα επιτόκια, η παραπάνω ρύθμιση μείωσης των πρωτογενών πλεονασμάτων στο 2 % του ΑΕΠ και η μείωση του δημοσιονομικού στόχου κατά 1,5 % του ΑΕΠ ή 2,6 δις, πράγμα που δεν φαίνεται ούτε καν να μπορεί το αρθρώσει η σημερινή κυβέρνηση».

Εν συνεχεία, ο κ. Αυγενάκης είπε πως «αν υπάρχει μια κυβέρνηση με βαθιά γνώση της οικονομίας, αλλά και των συνθηκών ενίσχυσης της ιδιωτικής οικονομίας, τότε μπορούμε να πιστεύουμε ότι οι στόχοι μπορεί να επιτευχθούν.»

Για το ζήτημα των εκλογών ο Γραμματέας της ΝΔ δήλωσε πως οι εκλογές δεν είναι μόνιμο αίτημα της ΝΔ: «είναι μια διαπίστωση που προκαλούν η αδυναμία και η ανικανότητα της κυβέρνησης, κάτι που διαπιστώνουν καθημερινά όλο και περισσότεροι πολίτες. Η Κυβέρνηση έχει διαλύσει τα πάντα. Άρα, το αίτημα για εκλογές δεν είναι αίτημα της ΝΔ, είναι αίτημα της πλειονότητας των Ελλήνων πολιτών. Το 60 με 70 % των πολιτών θέλουν να πάμε σε εκλογές.»

Σχετικά με το 3ο μνημόνιο και την πορεία του προγράμματος ο κ. Αυγενάκης δήλωσε χαρακτηρίστηκα: «36 μήνες έχει διάρκεια το 3ο μνημόνιο, έχουν περάσει παραπάνω από 11 μήνες και δεν έχει κλείσει ακόμα η αξιολόγηση. Πάμε ολοταχώς σε 4ο μνημόνιο, ή αν δεν το πούμε μνημόνιο, σε νέα σκληρότερα μέτρα.»

Κλείνοντας ο Γραμματέας τη ΝΔ τόνισε πως η αντίστροφη μέτρηση για την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχει ξεκινήσει, ενώ υπογράμμισε πως πέρα από την βαθύτερη οικονομική κρίση η κυβέρνηση είναι υπόλογη και για μεγάλα εθνικά ζητήματα που μπορεί να αποβούν ιδιαιτέρως επικίνδυνα για το μέλλον της χώρας, ενώ για μια ακόμη φορά πρόταξε την ανάγκη για προσφυγή στις κάλπες το συντομότερο: «νομοτελειακά η κυβέρνησή αυτή έχει κάνει τον κύκλο της και προσπαθεί να κερδίσει χρόνο. Έχουν ανοίξει όλα τα εθνικά ζητήματα που είναι άκρως επικίνδυνα και ανησυχητικά κατά την άποψη της ΝΔ. Ο κ. Τσίπρας ένα πράγμα καλό έχει να κάνει να πάει το συντομότερο σε εκλογές.»

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook