Για δέκατη χρονιά άνοιξε τις πύλες του το «Gay Village» της Ρώμης, ένας χώρος 14.000 τετραγωνικών μέτρων, στην συνοικία Eur της ιταλικής πρωτεύουσας, όπου οργανώνονται συζητήσεις, προβολές, θεατρικές παραστάσεις, με κύριο στόχο την υπεράσπιση των μειονοτήτων, το διάλογο και τη μείξη ετεροφυλόφιλων και ομοφυλόφιλων, χωρίς διαχωριστικές γραμμές σεξουαλικής και άλλου είδους ταυτότητας.

Φέτος η παρουσία και στήριξη της τοπικής αυτοδιοίκησης είναι πιο ενεργή και ουσιαστική από το παρελθόν, αναφέρει το in.gr.

Το «Gay Village», που θα λειτουργήσει ως τις 17 Σεπτεμβρίου με βραδιές ντίσκο και ζωντανής μουσικής, έχει καταφέρει να επιβληθεί ως κύριο πολιτιστικό γεγονός και ραντεβού για την διασκέδαση της Αιώνιας Πόλης, όπως σημειώνει ο ιταλικός Τύπος.

Η Ραφαέλα Καρά θέλησε να στείλει ειδικό μήνυμα χαιρετισμού στην τελετή εγκαινίων, ενώ στους φιλοξενούμενους, συγκαταλέγονται ονόματα όπως εκείνο του Γάλλου dj Μπομπ Σινκλέρ, της Σαμάνθα Φοξ και της Ντέμπορα Κοξ.

Ένα από τα κύρια συνθήματα της διοργάνωσης, «ενάντια σε κάθε είδους περιθωριοποίηση και διάκριση», υποστηρίχθηκε από ειδική βραδιά χορού, υπό τη διεύθυνση του Μίμο Πιάτσα, που στην Ιταλία έχει χαρακτηρισθεί «ο Ρομπέρτο Μπενίνι των παραστάσεων χορού».

«Ένα θέαμα κατά της πείνας, της φτώχειας, της βίας, της ομοφοβίας και κάθε είδους παρενοχλήσεων» όπως ήταν γραμμένο στη σκηνογραφία, πίσω από τις φιγούρες των χορευτών.

Οι σχολιαστές, δεν παρέλειψαν να υπογραμμίσουν ότι φέτος η παρουσία και στήριξη της τοπικής αυτοδιοίκησης ήταν πιο ενεργή και ουσιαστική απ\’ ότι στο παρελθόν.

Από την κεντροαριστερή νομαρχία μέχρι τον κεντροδεξιό δήμο και περιφέρεια της Ρώμης, μια συνεργασία με «αποχρώσεις ομοφωνίας», που εντυπωσίασε, τη στιγμή μάλιστα που το Κοινοβούλιο, λόγω της αντίθεσης της μπερλουσκονικών βουλευτών και του καθολικού Κέντρου, την περασμένη εβδομάδα, δεν κατέφερε να εγκρίνει το νόμο κατά της ομοφοβίας.

«Θα επιθυμούσα, ειλικρινώς, όσοι επισκέπτονται κάθε βράδυ το χώρο αυτό, το \’χωριό\’ μας, να διασκεδάζουν και να χαλαρώνουν, αυξάνοντας, παράλληλα, τα αποθέματα ενέργειας που τους επιτρέπουν να συμμετέχουν αποτελεσματικά στην πολιτική και κοινωνική ζωή των ημερών μας», δήλωσε η Ίμα Μπατάλια, υπεύθυνη της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook