Tην Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2016, πραγματοποιήθηκε η 3η προγραμματισμένη δενδροφύτευση στην περιοχή «Χοντρό Χαράκι», στις Κορφές Μαλεβιζίου.

Σημαντική για άλλη μια φορά στην προσπάθεια του Πολιτιστικού Συλλόγου Κορφών  κατέστη η σύμπραξη του Δήμου Μαλεβιζίου, της Τοπικής Κοινότητας Κορφών, της Διεύθυνσης Δασών Ηρακλείου, αλλά και του Παιδικού Σταθμού – Νηπιαγωγείου «Ροδομηλιά».

Εκπαιδευτικοί, γονείς και μικρά παιδιά συνέβαλαν, ώστε να αναμορφωθεί, να αναπλαστεί ο χώρος με την προοπτική να γίνει Πάρκο Αναψυχής. Περίπου 150 δέντρα φυτεύτηκαν και προστατεύτηκαν από οποιαδήποτε επέμβαση ζώων και άλλων καταστροφών.

Στην ανακοίνωση του Πολιτιστικού Συλλόγου Κορφών αναφέρεται:

Ουσιαστική η δράση αυτή, γεμάτη αγάπη,ικανοποίησε όχι μόνο εμάς, ως Πολιτιστικό Σύλλογο και ως κοινωνία του χωριού μας, άλλα και τους ανθρώπους της «Ροδομηλιάς». Ευχαριστούμε θερμά και ελπίζουμε η δράση αυτή να πραγματοποιηθεί και του χρόνου και παράλληλα να γίνουν και άλλες δραστηριότητες.

Η ακόλουθη αναφορά της «Ροδομηλιάς», απλά μας κάνει να νιώθουμε χαρά και ικανοποίηση. Μας δίνει κίνητρο να συνεχίσουμε.  Σας ευχαριστούμε θερμά……..

«Πόσο σημαντικό είναι για ένα παιδί να δει τον γονέα του να φυτεύει ένα δέντρο;Πόσο σημαντικό είναι να βρεθούν οι συμμαθητές στην εξοχή, κοντά στη φύση;
Πόσο σημαντικό είναι να αναπνεύσουν τα παιδιά καθαρό αέρα;
Πόσο σημαντικό είναι ν’ακούσουν τα παιδιά τους ήχους της φύσης;
Πόσο σημαντικό είναι να φεύγει το βλέμμα τους στον απέναντι λόφο ή στον ορίζοντα;
Πόσο σημαντικό είναι τα παιδιά να σκαρφαλώνουν, να τρέχουν και να παίζουν κυνηγητό; 

Για όλους αυτούς τους λόγους και για άλλους τόσους βρεθήκαμε χθες Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2016 σ’ ένα πολύ όμορφο μέρος πολύ κοντά στο Ηράκλειο με υπέροχους ανθρώπους που ξέρουν μόνο να παράγουν πολιτισμό: τον χώρο που μας παραχώρησαν να δεντροφυτεύσουμε τον φαντάζονται ένα πάρκο με παγκάκια και τραπεζάκια…και θέλουν να φυτέψουμε και 2 μηλιές και 2 ροδαρές που να παραπέμπουν στα παιδιά και στους γονείς της Ροδομηλιάς!

Ευχαριστούμε μέσα από την καρδιά μας τον Κώστα Φαραζάκη, τον Γιώργο Κουτάντο και όλους τους κατοίκους των Κορφών που μας άνοιξαν την αγκαλιά τους για 3η συνεχή χρονιά! Επίσης ευχαριστούμε την γεωπόνο του Δήμου Μαλεβιζίου, Ειρήνη Σφακιανάκη που θα κάνει τα όνειρά τους πραγματικότητα»

επίσης μεταφέρουμε και τις μαντινάδες που έγραψε ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Φαραζάκης Κώστας ειδικά για την περίσταση:

«Απέναντι από τση Κορφές εις το Χοντρό Χαράκι 

έγινε δεντροφύτευση με κόπο και μεράκι.

 Εσμίξανε οι Κορφιανοί, Ροδομηλιά και άλλοι 

δεντράκια εφυτέψανε με υπομονή μεγάλη. 

 Και τα κοπέλια εμάθανε δεντράκια να φυτεύουν 

κι απ’ τη χαρά τους βγένανε στσοι βράχους να χορεύουν.   

κι ύστερα στη Καβαλλαρά στση φύσης τα ωραία 

Ροδομηλιά και Κορφιανοί εκάμανε παρέα.»

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook