Στο Εδιμβούργο και μακριά από τις (πολλές) κάμερες τελέστηκε ο δεύτερος πριγκιπικός γάμος φέτος στη Βρετανία, όπου η εγγονή της βασίλισσας Ελισάβετ και κόρη της πριγκίπισσας Άννας, η 30χρονη Ζάρα Φίλιπς παντρεύτηκε τον 32χρονο διεθνή Άγγλο παίκτη του ράγκμπι, Μάικ Τίντολ.

Παρά τη σχετικά χαμηλή δημοσιότητα, πλήθος κόσμου βρέθηκε από νωρίς στους δρόμους για να παρακολουθήσει την άφιξη του πριγκιπικού ζεύγους.

Ο γάμος τελέστηκε σε εκκλησία στο Κάστρο του Εδιμβούργου και η γαμήλια δεξίωση θα δοθεί στο Ρalace of Holyroodhouse, την επίσημη κατοικία της βασίλισσας στη Σκωτία. Πρόκειται μάλιστα για τον πρώτο βασιλικό γάμο που θα τελεστεί στη Σκωτία εδώ και 20 χρόνια.

Στην τελετή παρευρέθηκαν η βασίλισσα Ελισάβετ, ο πρίγκιπας Κάρολος με την Καμίλα, ο πρίγκιπας Γουίλιαμ με την Κέιτ και ο πρίγκιπας Χάρι.

Η πριγκίπισσα, πάντως, διάλεξε να κρατήσει το επώνυμό της (όπως συνηθίζεται ακόμη για τις «νύφες» των βασιλικών οικογενειών ακόμη και όταν παντρεύονται κοινούς θνητούς). Η απόφασή της αποδίδεται κυρίως στην αθλητική της καριέρα -η Ζάρα Φίλιπς μετρά αρκετές διακρίσεις στην ιππασία.

Δείτε φωτογραφίες...