Την Κυριακή 27-11-2016, ολοκληρώθηκαν οι εργασίες για την Δ΄ Συνάντηση για το Αρχαιολογικό Έργο στην Κρήτη. Το συνέδριο συνδιοργανώθηκε από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ρεθύμνου και το Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης, με εξαιρετική επιτυχία: παρουσιάστηκαν περισσότερες από 140 πρωτότυπες, προφορικές ή αναρτημένες, επιστημονικές ανακοινώσεις που αφορούν σε πρόσφατες και τρέχουσες έρευνες, ερευνητικά προγράμματα, έργα αναστήλωσης και συντήρησης,  εκπαιδευτικές δραστηριότητες που διενεργούνται στην Κρήτη από την Αρχαιολογική Υπηρεσία και επιστημονικούς φορείς. Υπήρξε μεγάλη συμμετοχή από την επιστημονική κοινότητα, τους φοιτητές του Πανεπιστημίου αλλά και  τους πολίτες. 

Στο πλαίσιο του Συνεδρίου πραγματοποιήθηκε επίσης ξενάγηση στην προσωρινή έκθεση του Αρχαιολογικού Μουσείου Ρέθυμνου στον Άγιο Φραγκίσκο, το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Έλα να παίξουμε αρχαία παιχνίδια» από τις αρχαιολόγους Εύη Σάλιακα και Γαρυφαλιά Κωστοπούλου, στην αίθουσα της Αγίας Σοφίας, με τη συμμετοχή σχολείων του Ρεθύμνου, ενώ τη Δευτέρα 28-11 πραγματοποιήθηκε επίσκεψη και ξενάγηση στη Συλλογή Κειμηλίων της Ιεράς Μονής Αρκαδίου και το Μουσείο Αρχαιολογικού Χώρου της Ελεύθερνας.

Η Οργανωτική Eπιτροπή ευχαριστεί τον Δήμο Ρεθύμνου για την παραχώρηση του Σπιτιού του Πολιτισμού, το ΚΤΕΛ Χανίων-Ρεθύμνου για την προσφορά λεωφορείου για την μεταφορά των συνέδρων στο Αρκάδι και την Ελεύθερνα και την εταιρεία Grecotel, το κατάστημα 2Affair Design and Furniture, τα εστιατόρια Πρίμα-Πλώρα και Αυλή  και το καφέ-εστιατόριο Italian Job για τις χορηγίες τους. 

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook