Την πλατεία της Ανάληψης επισκέφθηκε το μεσημέρι της  Τρίτης 29 Νοεμβρίου ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Βασίλης Λαμπρινός, προκειμένου να δει από κοντά ολοκληρωμένη, την ανάπλαση της περιοχής.

Ο Δήμαρχος συνομίλησε με τους κατοίκους, οι οποίοι εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για το αποτέλεσμα, επεσήμαναν ωστόσο και ορισμένες βελτιώσεις που θεωρούν ότι επιδέχεται το έργο, πέραν εκείνων που έτσι κι αλλιώς έγιναν κατά τη διάρκεια εκτελέσεώς του (επιλογή υλικών και άλλες).

Ο Δήμαρχος άκουσε τα αιτήματά τους και τους εξήγησε ότι όσα από αυτά είναι εφικτό και χρήσιμο να ικανοποιηθούν, θα ικανοποιηθούν μέσα σε ένα εύλογο χρονικό διάστημα:  «Προχωράμε μπροστά, ολοκληρώνουμε επιτυχώς τις μελέτες που παραλάβαμε, έχουμε έτοιμες τις δικές μας μελέτες προς υλοποίηση, πάντα με γνώμονα το συμφέρον των δημοτών. Η ανάπλαση της Πλατείας Αναλήψεως είναι ένα σημαντικό έργο, το οποίο παραδώσαμε στους πολίτες, παρά τις πολλές και σημαντικές δυσκολίες που συναντήσαμε κατά την διάρκεια της εκτέλεσής του. Ελπίζω από εδώ και εμπρός να το ευχαριστηθούν και να το διατηρήσουν σε καλή κατάσταση» τόνισε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Ηρακλείου, τον οποίο συνόδευσαν στην επίσκεψή του ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων κ. Γιάννης Αναστασάκης και ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας κ. Χάρης Μαμουλάκης.  

Η Ανάπλαση της Πλατείας Αναλήψεως  μελετήθηκε και συμβασιοποιήθηκε από την προηγούμενη δημοτική αρχή και υλοποιήθηκε, στο μεγαλύτερο ποσοστό της,  από την παρούσα.