Επαναλαμβάνεται την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου η θεματική εκδρομή με θέμα «Ελιά, Κρασί, Τυρί»  και ξενάγηση για τους δημότες στην ενδοχώρα από τις Εθελοντικές Ομάδες Τουρισμού και Πολιτισμού του Δήμου Ηρακλείου.

Ο πρώτος σταθμός θα είναι το χωριό Πανασός, με επίσκεψη στην μνημειακή ελιά, την βυζαντινή εκκλησία της Αγίας Παρασκευής, καθώς και το Μουσείο Απολιθωμάτων του Αστρινού Δαμιανάκης. Στον Πανασό το πρόγραμμα της περιήγησης θα καλύψει επιστημονικά η εκπαιδευτικός και λογοτέχνης κ. Ελένη Μανιωράκη.

Η εκδρομή θα συνεχιστεί στη Γέργερη, με επίσκεψη στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας της περιοχής. Θα ακολουθήσει επίσκεψη σε έναν από τους παλιούς νερόμυλους του χωριού και  στην περιοχή της βυζαντινής εκκλησίας του Αγίου Γεωργίου, όπου υπάρχουν λαξευτά πατητήρια, όπως επίσης και πιεστήρια κρασιού και λαδιού.

Μετά από μία στάση για …τσικουδιά στο χώρο του δραστήριου «Συλλόγου των Βαρελοφρόνων», θα πραγματοποιηθεί επίσκεψη στο κέντρο κοινωνικός παρέμβασης, στο βενετσιάνικο μοναστήρι των Κιστεριανών αλλά και στη λίμνη Διγενή. Ακολουθεί  προαιρετικό γεύμα σε παραδοσιακή ταβέρνα.

To πρόγραμμα περιήγησης στη Γέργερη θα καλύψουν επιστημονικά ο κ. Κώστας Χατζημηνάς, Πρόεδρος του κοινωνικού φορέα ΚΕ.ΚΟΙ.Π και η κ. Γεωργία Δασκαλάκη, στέλεχος του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας καθώς και το μέλος του Δ.Σ. του συλλόγου των Γεργεριτών Ηρακλείου κ. Φραγκίσκος Σηφάκης.

Η εκδρομή θα πραγματοποιηθεί με τουριστικό λεωφορείο. Τόπος συνάντησης και επιβίβασης θα είναι το πρωί της Κυριακής 4  Δεκεμβρίου  και ώρα 08:45 η πλατεία του Αρχαιολογικού Μουσείου Ηρακλείου.  Για κρατήσεις και πληροφορίες σχετικά με την εκδρομή, μπορείτε να τηλεφωνείτε στους Κακουλάκη Χάρη 6932400733 και Κρανιωτάκη Μαρίνα 6937100083.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook