Η συνέλευση κατοίκων  των συνοικιών Ξηροποτάμου, Λίντο, ΤΕΙ – Εσταυρωμένου, Τριών Βαγιών και Άη Γιάννη Χωστού με κύριο θέμα τα πρόστιμα – χαράτσια για τα αυθαίρετα κτίσματα, που πραγματοποιήθηκε χτες, μετά από πρωτοβουλία των συνδικάτων οικοδόμων, ιδιωτικών υπαλλήλων και συνταξιούχων ΙΚΑ αποφάσισε να προχωρήσει στις εξής πρωτοβουλίες:

Να πραγματοποιήσει μαζική παράσταση διαμαρτυρίας, στη Λότζια, στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ηρακλείου τη Τετάρτη 7.12 στις 6μμ, κοινοποιώντας τα αιτήματα της. Καλούμε όλους τους “οικιστές” να συμμετέχουν.

Να συμμετέχει με δικό της πανό στην απεργιακή συγκέντρωση, την Πέμπτη 8 Δεκέμβρη και ώρα 10πμ στην πλατεία Ελευθερίας.

Να συνεχιστεί η συλλογή υπογραφών στο ψήφισμα, που ήδη συναντά σημαντική ανταπόκριση στους κατοίκους της περιοχής.

Να προχωρήσει σε επαφές με τους συλλόγους γονέων και άλλους φορείς που δραστηριοποιούνται στην περιοχή, καθώς και σε μικρότερες συσκέψεις σε γειτονιές, με στόχο το συντονισμό και τη μαζικοποίηση του αγώνα.

Να πραγματοποιήσει νέα συνέλευση την Τετάρτη 18 Γενάρη.

Επίσης αποφασίστηκε ότι θα υπάρχει ετοιμότητα, ώστε να εκφραστεί έμπρακτη αλληλεγγύη σε όποιον βρεθεί αντιμέτωπος με μέτρα αναγκαστικής κατάσχεσης λογαριασμών κι άλλων περιουσιακών στοιχείων. Το σύνθημα που κυριάρχησε ήταν “Κάτω τα χέρια από τα σπίτια μας. ‘Όλοι για έναν και ένας για όλους”.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook