Την άμεση επιβολή κυρώσεων στις χώρες της ευρωζώνης που δεν σέβονται το Σύμφωνο Σταθερότητας με τη μορφή της διακοπής των ευρωπαϊκών επιδοτήσεων, πρότεινε, σύμφωνα με τo real.gr ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Sonntagzeitung, που θα κυκλοφορήσει σήμερα.

«Θα μπορούσαμε άμεσα να μπλοκάρουμε την καταβολή ευρωπαϊκών πόρων στις χώρες που ξεπερνούν το όριο του δημόσιου χρέους που ορίζεται από το Σύμφωνο Σταθερότητας», δήλωσε ο Σόιμπλε. «Δεν θα πρέπει να περιμένουμε μέχρι η κατάσταση να παρεκτραπεί», πρόσθεσε.

Όσον αφορά στην Ελλάδα, σύμφωνα με πληροφορίες από το Αθηναϊκό Πρακτορείο, ο Σόιμπλε απέρριψε την ιδέα της εξόδου της χώρας από την ευρωζώνη. «Η ζώνη του ευρώ θα δεχόταν ένα ανεπανόρθωτο πλήγμα στην αξιοπιστία της αν ένα από τα μέλη της εγκατέλειπε τη νομισματική ένωση», υπογράμμισε ο Γερμανός υπουργός.

«Δεν θα ήθελα καν να φανταστώ τι θα γινόταν αν οι αγορές καταλάβαιναν ότι μπορούν να διώξουν μία χώρα από την ευρωζώνη», επεσήμανε ο Σόιμπλε.