Με τη γενέθλια μουσική παράστασή του «55», θα εμφανιστεί ο Σταμάτης Κραουνάκης τη Δευτέρα στις 9.30 το βράδυ, στο Κηποθέατρο «Νίκος Καζαντζάκης» του Ηρακλείου Κρήτης.

Η παράσταση, που σημείωσε μεγάλη επιτυχία το χειμώνα στην «Αθηναΐδα», παρουσιάστηκε και στο ιστορικό θέατρο «Palais des Baux Arts» των Βρυξελλών. O Σταμάτης Κραουνάκης σ' αυτή την παράσταση ρολάρει επί δύο ώρες στη σκηνή, αποδεσμεύοντας όλες τις εκφραστικές δυνάμεις του, τραγουδώντας και παίζοντας πιάνο. Το «55» είναι η κατά τον Κραουνάκη «περιπέτεια της ζωής, της τέχνης, της καταγωγής, του έρωτα. Η κωμωδία του ζην και του ευ ζην».

Συνοδοιπόροι του στο τραγούδι είναι και τρεις «φίλοι σολίστες», από τη «Σπείρα-σπείρα»: Χρήστος Μουστάκας, Αργυρώ Καπαρού, Γιώργος Στιβανάκης. Συμμετέχουν οι μουσικοί: Αρης Βλάχος, Κώστας Μπαλταζάνης, Αννα Λάκη, Σοφία Κακουλίδου. Σενάριο Σταμάτη Κραουνάκη-Φωκά Ευαγγελινού. Σκηνοθεσία Φωκά Ευαγγελινού. Σκηνικό Μανόλη Παντελιδάκη. Κοστούμια Ελλης Παπαγεωργακοπούλου, φωτισμοί Απόστολου Στράντζαλη, ήχοι Δημήτρη Μουρλά, Κώστα Σωτηρίου.