"Το όνειρο" του έκανε πραγματικότητα ο Αντώνης Τσαπατάκης με την συγγραφή αυτού του μοναδικού παιδικού μυθιστορήματος που κάθε σελίδα, έχει συγγραφεί από τον Αντώνη και την Έλενα Θωίδου, με σκοπό να περάσει μηνύματα σε μικρούς και μεγάλους για τα άτομα με ειδικές ανάγκες.

Σήμερα στο πνευματικό κέντρο Χανίων έγινε παρουσίαση του βιβλίου από τον Αντώνη Τσαπατάκη και την Έλενα Θωίδου  με αφορμή την 3η Δεκεμβρίου, Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν παιδιά από τα δημοτικά σχολεία των Χανίων με την μέριμνα των δασκάλων τους ενώ το παρόν έδωσαν και άνθρωποι μεγαλύτερης ηλικίας

Ο Αντώνης Τσαπατάκης ευελπιστεί πως μέσα από την συγγραφή αυτού του βιβλίου θα καταφέρει να ευαισθητοποιήσει και να ενημερώσει τα νέα παιδιά για τα άτομα με ειδικές ανάγκες.

"Ήταν ένα δικό μου όνειρο που έγινε πραγματικότητα μετά από δυο μισή χρόνια. Μετά από δύο χρόνια προσπαθούσα χωρίς να υπάρχει κάποιο αποτέλεσμα, μέχρι που η Έλενα Θωίδου, συγγραφέας και γυναίκα του προπονητή μου, με βοήθησε να πραγματοποιήσω το όνειρο μου. Περισσότερο, ήταν ένα μήνυμα και ένας δρόμος στο να διδάξω και εγώ αυτή την δύναμη που μου έδωσαν όταν την χρειάστηκα. Όταν βρέθηκα σε μια κατάσταση που την χρειαζόμουν την βρήκα από κάποιους ανθρώπους, ευελπιστώ ότι με τον δικό μου τρόπο αυτή την δύναμη θα την δώσω και σε άλλα άτομα.

Το βιβλίο μου απευθύνεται σε όλα τα παιδιά και όχι μόνο. Το μήνυμα του βιβλίου μου είναι η "ισότητα" και αυτό ευελπιστώ να περάσω στα παιδιά και γενικότερα σε αυτούς που το διαβάσουν, με απώτερο στόχο να γαλουχήσουμε τους μικρούς μας φίλους σε ένα κόσμο με σωστά μηνύματα. Εμείς μεγαλώσαμε σε λάθος κόσμος καθώς κανείς δεν ήρθε να μας διδάξει την ισότητα, την δύναμη και την αγάπη. "

Απο την μεριά της η Αμαλία Μπασιά, πρόεδρος του σωματείου ΑΜΕΑ Χανίων ανέφερε μεταξύ άλλων:

Είμαστε πολύ χαρούμενοι που παρουσιάζουμε σήμερα το βιβλίο του Αντώνη Τσαπατάκη, ο Αντώνης Τσαπατάκης σαν γνήσιος Κρητικός είναι ένας λεβέντης με πείσμα που δεν το έβαλε κάτω όταν έπαθε το ατύχημα, με αντίξοες συνθήκες αγωνίστηκε, τα κατάφερε ταλαιπωρήθηκε και με την βοήθεια του κόσμου που τον αγαπούσε είχε μια πίστη ότι αυτό που έπαθε να μην τον βάλει κάτω αλλά να γίνει η σημαία του και να βοηθήσει και άλλους ανθρώπους., έτσι έγραψε αυτό το βιβλίο μαζί με την κυρία Θωίδου το οποίο πραγματεύεται την ζωή ενός ανάπηρου παιδιού σε ένα καρότσι. Το μήνυμα είναι πράγματι ελπιδοφόρο και ως πνευματικό κίνημα τον θαυμάζουμε, τον αγαπούμε και είμαστε περήφανοι για τον ίδιο.

H Έλενα Θωίδου ήταν η γυναίκα - στήριγμα στην προσπάθεια του Τσαπατάκη να συγγράψει αυτό το βιβλίο και με την βοήθεια της έκανε ..."Το όνειρο" του πραγματικότητα

"Η ιστορία είναι το Αντώνη ο οποίος με πλησίασε και ζήτησε για να μπορέσουμε να υλοποιήσουμε το όνειρο του.Βασίζεται στην ζωή του Αντώνη, στις δυσκολίες του Αντώνη και γενικά σε άτομα που αντιμετωπίζουν ιδιαιτερότητες προσπάθησα μέσα από αυτό το παραμύθι όσο γίνεται τα παιδιά να αρχίσουν να κατανοούν ότι τα άτομα με αναπηρία είναι απλά διαφορετικά δεν έχουν κάτι ξεχωριστό ή επικίνδυνο όπως πολλά νομίζουν. Και νομίζουμε ότι μέσα σε λίγες σελίδες καταφέραμε να περάσουμε αυτό το μήνυμα ."