​Πριν δείτε τις παρακάτω φωτογραφίες, σας καλούμε να αναρωτηθείτε το εξής: «Αλήθεια πόσες φορές έχετε τολμήσει να φωτογραφίσετε την κυτταρίτιδά σας;» ή καλύτερα… «πόσες φορές έχοντας εντοπίσει την όψη φλοιού πορτοκαλιού στο κορμί σας, τρέξατε να την κρύψετε με κάποιο photoshop app από τα πολλά που κυκλοφορούν;».

Αφήστε μας να μαντέψουμε την απάντηση, η οποία είναι… «ποτέ».

Και όμως, υπάρχει μια 26χρονη γυναίκα από τον Καναδά, η οποία περνά στην αντεπίθεση, μάχεται το πρότυπο της «τέλειας ομορφιάς» και δείχνει την κυτταρίτιδα… όπως ακριβώς είναι.

Για την Kenzie Brenna ο λόγος, που είναι vlogger και ακτιβίστρια (για το ανθρώπινο σώμα), η οποία δημιούργησε έναν λογαριασμό στο Instagram, και με το hashtag #CelluliteSaturday ανεβάζει κάθε Σαββατοκύριακο φωτογραφίες στις οποίες φορά εσώρουχα, με την κυτταρίτιδα που έχει στο σώμα της να βγάζει μάτι.

Στόχος της είναι αυτά τα στιγμιότυπα να αποτελέσουν κίνητρο για κάθε γυναίκα εκεί έξω, να αποδεχτεί το σώμα της και τις ατέλειες της όπως ακριβώς είναι, καθώς όπως λέει ΟΛΕΣ οι γυναίκες έχουν κυτταρίτιδα, ακόμα και τα μοντέλα ή οι καλλονές.

Μιλώντας στο αμερικανικό περιοδικό «SELF», Η 26χρονη Kenzie αποκάλυψε:

«Δεν βλέπω πολλά κορίτσια να αποδέχονται την κυτταρίτιδα τους. Είμαι μια γυναίκα που πάει στο γυμναστήριο πέντε φορές την εβδομάδα, και κάνω μια ισορροπημένη δίαιτα. Παρ΄όλ΄αυτά έχω ακόμη κυτταρίτιδα, και αυτό είναι κάτι που θέλω να δείξω στον κόσμο. Μπορεί να μην νιώθω άνετα με αυτό που κάνω, αλλά σκοπεύω να κάνω ο,τι καλύτερο μπορώ για να το αποδεχτώ».


Να σημειώσουμε, πως η Kenzie Brenna αναρρώνει από διαταραχή δυσμορφίας του σώματος, μια κατάσταση κατά την οποία κάποιος κατακλύζεται από εμμονικές σκέψεις για ελαττώματα και ανωμαλίες στην εμφάνιση του. Μάλιστα συνήθιζε να περνά ώρες προσπαθώντας (μάταια) να κάνει την κυτταρίτιδα της να εξαφανιστεί.

Μετά από καιρό, όταν είδε πως το μόνο που κατάφερνε ήταν να γίνεται όλο και πιο ανασφαλής, η 26χρονη το πήρε… αλλιώς, «αγκάλιασε» το σώμα της όπως ακριβώς είναι και δημιούργησε το εν λόγω hashtag:


«Στο τέλος βαρέθηκα να προσπαθώ να ξεφορτωθώ σημεία του κορμιού μου που δεν μου άρεσαν και αποφάσισα να χαλαρώσω και να με αποδεχτώ, σκεφτόμενη πως πάνω απ΄όλα είμαι καλά στην υγεία μου».


Για να καταλήξει τονίζοντας, πως το hashtag #CelluliteSaturday δεν αναφέρεται μόνο στην αυτοεκτίμηση αλλά αποτελεί κυρίως ένδειξη υγείας:

«Ελπίζω πως όταν ο κόσμος κάνει κλικ στο hashtag, θα αναγνωρίσει πως η κυτταρίτιδα είναι μέρος του κορμιού μας, είναι αποδεκτή και δεν χρειάζεται να το ξεφορτωθούμε».

star.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook