Την κατάληψη των πολεοδομικών γραφείων της Ανατολικής Κρήτης αύριο Πέμπτη ανακοίνωσε ο Πρόεδρος της Δ.Ε του ΤΕΕ/ΤΑΚ κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης τύπου της Διοικούσας Επιτροπής του τμήματος με τις Διοικήσεις των Κλαδικών Συλλόγων των Μηχανικών.

Η συνέντευξη πραγματοποιήθηκε χθες Τρίτη στα γραφεία του ΤΕΕ με κεντρικό θέμα «Θεσμικό πλαίσιο άσκησης του επαγγέλματος του Μηχανικού και κώδικας αμοιβών των Μηχανικών».
Κατά τη συνέντευξη ο Πρόεδρος της Δ. Ε. του ΤΕΕ/ΤΑΚ, κ. Πέτρος Ινιωτάκης τόνισε τα ακόλουθα:

«Οι μηχανικοί δεν αποτελούν κοινωνικό και οικονομικό \”ρετιρέ\” καθώς υφίστανται, όπως όλοι οι Έλληνες, μια ολομέτωπη επίθεση που μόνο στόχο έχει την υποβάθμιση των κοινωνικών και εργασιακών τους κατακτήσεων. Αν η κυβέρνηση προσδοκά την ανάπτυξη της οικονομίας μέσω της απελευθέρωσης των επαγγελμάτων θα πρέπει να αναζητήσει αλλού τα αίτια που εκτινάσσουν στα ύψη το κόστος παραγωγής των τεχνικών έργων, καθώς το κόστος μίας μελέτης φτάνει μόνο το 3,5-5% του συνολικού κόστους της κατασκευής.
Για τους Έλληνες μηχανικούς ο κώδικας αμοιβών αποτελεί την ελάχιστη αναγνώριση της πολιτείας και της κοινωνίας στην επιστημονική τους επάρκεια και αποτελεί μια θεσμική κατοχύρωση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών τους προς την Ελληνική κοινωνία».

Επίσης ο κ. Ινιωτάκης επισήμανε πως το ΤΕΕ/ΤΑΚ με επιστολή του προς τον Πρωθυπουργό, τον Υπουργό Οικονομικών και τον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων διαμαρτύρεται έντονα για το έλλειμμα πρωτοβουλιών, που οδηγούν στον αφανισμό των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, στη μετανάστευση του νέου επιστημονικού δυναμικού της χώρας και στη μετατροπή των μηχανικών σε χαμηλόμισθους υπαλλήλους μελετητικών υπερτοπικών σχημάτων.

Στα πλαίσια αυτά καλεί όλους τους Μηχανικούς να στηρίξουν με τη συμμετοχή τους όλους τους αγώνες που θα προγραμματιστούν, ξεκινώντας με την κατάληψη των Πολεοδομικών Γραφείων της Ανατολικής Κρήτης την Πέμπτη, αφήνοντας σαφώς να εννοηθεί ότι αυτό θα είναι μόνο η αρχή.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook