Μια γυναίκα σκοτώθηκε και περίπου 40 άνθρωποι συνελήφθησαν σε μια παραγκούπολη του Περού, αφού ένα εξαγριωμένο πλήθος προσπάθησε να λιντσάρει δύο εργαζόμενους σε εταιρεία δημοσκοπήσεων όταν κυκλοφόρησε η φήμη ότι έσφαζαν μικρά παιδιά για να τους κλέψουν τα όργανα.

Ένας εκπρόσωπος της αστυνομίας, ο στρατηγός Ούγκο Μπεγκάσο, είπε ότι οι φήμες που διαδόθηκαν σε ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης ανέφεραν ότι είχαν βρεθεί δολοφονημένα παιδιά χωρίς όργανα. Η μαζική υστερία που προκλήθηκε στην παραγκούπολη Ουαϊκάν, στα περίχωρα της Λίμας, οδήγησε τους κατοίκους να βάλουν στο στόχαστρο δύο εργαζόμενους σε εταιρεία δημοσκοπήσεων που έκαναν έρευνα από πόρτα σε πόρτα.

Όπως μεταφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, οι αστυνομικοί κατάφεραν να αποσπάσουν τους δύο εργαζόμενους από το πλήθος, σώους και αβλαβείς. Ωστόσο οι κάτοικοι επιτέθηκαν κατόπιν στο τοπικό αστυνομικό τμήμα, όπου είχαν μεταφερθεί τα παρ’ ολίγον θύματα, για δική τους προστασία.

Η αστυνομία ερευνά τον θάνατο μιας γυναίκας από το Ουαϊκάν, η οποία πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε κατά τις ταραχές.

Στις εικόνες που μεταδόθηκαν από τα τοπικά τηλεοπτικά κανάλια διακρίνονται αστυνομικοί να ρίχνουν δακρυγόνα στο πλήθος και να πυροβολούν στον αέρα. Πολλοί άνθρωποι τρέχουν εδώ κι εκεί ουρλιάζοντας ενώ κάποιοι άνδρες εκτοξεύουν πέτρες.

Ο Μπεγκάσο είπε ότι τουλάχιστον 12 αστυνομικοί τραυματίστηκαν και ότι οι κάτοικοι του Ουαϊκάν έριξαν βόμβες μολότοφ στο αστυνομικό τμήμα και πυρπόλησαν αυτοκίνητα που ήταν σταθμευμένα σε μικρή απόσταση.

Ο υπουργός Εσωτερικών του Περού Κάρλος Μπασόμπριο χαρακτήρισε “ανεύθυνους” όσους διασπείρουν φήμες προσπαθώντας να προκαλέσουν φόβο στους πολίτες και προειδοποίησε ότι «θα πληρώσουν το τίμημα» των πράξεών τους. «Δεν υπάρχουν καταγγελίες για εμπόριο οργάνων. Αυτές οι πληροφορίες είναι ψευδείς”, τόνισε.

Σε μια ανάρτηση στο Facebook προτρέπονταν οι κάτοικοι του Ουαϊκάν να φροντίσουν για την ασφάλεια των παιδιών τους γιατί στην περιοχή έφτασαν τα «πιστάκος», ένα μυθικό τέρας των Άνδεων που σύμφωνα με τον θρύλο σκοτώνει ανθρώπους για το λίπος τους.

Ο Μπεγκάσο είπε ότι ορισμένοι κάτοικοι πιστεύουν ότι η αστυνομία καλύπτει το εμπόριο ανθρώπινων οργάνων και μάλιστα ότι τα πτώματα των δολοφονημένων παιδιών είναι κρυμμένα στο αστυνομικό τμήμα.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook