Το Facebook μπορεί να μας βοηθάει να βρούμε παλιούς συμμαθητές και να χαζεύουμε αστεία βίντεο όσο είμαστε στο γραφείο, όμως μπορεί να έχει και σημαντικές επαγγελματικές εφαρμογές. Στην προκειμένη περίπτωση δεν αναφερόμαστε σε μάρκετινγκ και διαφήμιση προϊόντων, αλλά στην αντιμετώπιση του εγκλήματος!

Το αστυνομικό τμήμα του Conroe στο Texas άρχισε να χρησιμοποιεί το Facebook εδώ και τρεις μήνες, και ήδη οι αστυνομικοί αναφέρουν πως οι νέοι φίλοι τους στο facebook τους βοηθούν να συλλάβουν κακοποιούς, αναφέρει το pcsteps.gr.

Ο Sergeant Joe Smart του αστυνομικού τμήματος του Conroe αναφέρει πως χρησιμοποιούν τη σελίδα του τμήματος στο Facebook από το Μάιο για να αναγνωρίσουν υπόπτους και εγκληματίες – συμπεριλαμβανομένης μιας γυναίκας που κατηγορείται για κλοπή πιστωτικών καρτών, οπλισμένων μασκοφόρων τους οποίους κατέγραψε κάμερα ασφαλείας να ληστεύουν ένα τοπικό μαγαζί και ενός υπόπτου για κλοπή ηλεκτρονικών υπολογιστών. Στην τελευταία περίπτωση, μάλιστα, ο ύποπτος συνελλήφθη με πληροφορία μέσω του facebook

\"http://www.pcsteps.gr/images/stories/technews/internet/police-facebook/facebook-police.png\"\”Ανεβάσαμε το βίντεο στη σελίδα και μέσα σε μία εβδομάδα ένας πολίτης εμφανίστηκε και είπε \”Ε, ξέρω ποιος είναι αυτός\”, δήλωσε ο Smart.

Το τμήμα δηλώνει πως με τη βοήθεια του facebook έχουν συλληφθεί δύο καταζητούμενοι ύποπτοι και εχουν συγκεντρωθεί στοιχεία για μια σειρά ανοιχτές υποθέσεις.

Δεν είναι όμως μόνο αυτός ο ρόλος της συγκεκριμένης σελίδας. Η αστυνομία του Conroe τη χρησιμοποιεί επίσης για να παρέχει πληροφορίες στους πολίτες για το ποιά είναι τα οργανα που επανδρώνουν το τμήμα, δημοσιεύοντας ένα προφίλ αστυνομικού κάθε εβδομάδα. Επίσης δημοσιεύονται τακτικά συμβουλές σχετικά με το την πρόληψη εγκληματικών ενεργειών καθώς και χάρτες που ενημερώνουν που συμβαίνουν ληστείες, διαρρήξεις, κλοπές αυτοκινήτων και άλλα εγκλήματα στην πόλη.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook