Το Γενικό Λύκειο Αλικιανού Χανίων συνεχίζοντας τις δράσεις που υλοποιούν τη στρατηγική επιλογή του, να είναι κέντρο πολιτισμού αλλά και φορέας παιδείας και ενημέρωσης για την ευρύτερη περιοχή των Χανίων, διοργανώνει επιστημονική εκδήλωση με θέμα τη μετεωρολογία, το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2016 στις 18.00 στο πολιτιστικό κέντρο «Ι. Τσιράκης» στο Σκινέ.

Με αφορμή τη λειτουργία του μετεωρολογικού σταθμού που διαθέτει το σχολείο, ο διακεκριμένος μετεωρολόγος κ. Εμμανουήλ Λέκκας θα δώσει διάλεξη με θέμα :

Η ανομβρία ως αιτία της λειψυδρίας. Μύθος ή πραγματικότητα; Δυνατότητες και αδυναμίες στις μακροπρόθεσμες προβλέψεις του καιρού. Η διάλεξη δεν αφορά μόνο τη στενή επιστημονική κοινότητα. Ενδιαφέρει oλο το κοινό των Χανίων, μιας και θα δοθεί η ευκαιρία να αναλυθεί ένα σημαντικό θέμα που ενώ νομίζουμε ότι αφορά κυρίως τους αγρότες της περιοχής, τελικά επηρεάζει εμάς και τα παιδιά μας αλλά και όλους τους επαγγελματίες μέχρι και τοντομέα του τουρισμού.

Στο περιθώριο της εκδήλωσης θα γίνει μια δημοσκόπηση για την κλιματική αλλαγή. Όσοι λάβουν μέρος θα έχουν δικαίωμα να διεκδικήσουν ένα Tablet, μέσα από μια κλήρωση που θα γίνει στο τέλος της εκδήλωσης εντελώς δωρεάν.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook