Το Κοινωνικό Στέκι – Στέκι Μεταναστών σας προσκαλεί στην προβολή του ντοκιμαντέρ  “Χρυσή Αυγή: Προσωπική Υπόθεση” της Angélique Kourounis  το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου στις 20:30 στο χώρο του στεκιού X. Νταλιάνι 5 θα ακολουθήσει συζήτηση με τον Λουκά Σταμέλλο μέλος της παράγωγης 

Το ντοκυμανταίρ αποτελεί την τρίτη ταινία της σκηνοθέτριας με θέμα το ελληνικό νεοναζιστικό κόμμα «Χρυσή Αυγή» και αποτελεί την προσωπική της ματιά σ’ αυτό καθώς, όπως η ίδια αφηγείται «μ πορεί κανείς να μείνει αμερόληπτος στη θέση μου; Ο σύντροφός μου είναι Εβραίος, ο ένας μου γιός γκέι, ο άλλος αναρχικός κι εγώ αριστερή φεμινίστρια, κόρη μεταναστών. Αν η Χρυσή Αυγή έρθει στα πράγματα, το μόνο μας πρόβλημα θα είναι σε ποιό βαγόνι θα μας βάλουν» . 

Το εκτενές υλικό που που εκτείνεται σε εκατοντάδες ώρες υλικού και στο οποίο βασίζεται η ταινία είναι προϊόν της πενταετούς έρευνας της Angélique Kourounis. 

Στο υλικό που επιλέχθηκε αναδεικνύονται, για πρώτη φορά σε ντοκυμανταίρ, θέματα όπως: η συμβατότητα κάποιων από τις γερά παγιωμένες αντιλήψεις της ελληνικής κοινωνίας με την ρατσιστική ιδεολογία του εθνικοσοσιαλισμού (ναζισμού), η ιεραρχική δομή οργάνωσης του κόμματος σε κάθε δραστηριότητά του, η χρήση των κλασικών γκαιμπελικών τακτικών παραπλάνησης στον δημόσιο λόγο, καθώς και οι διαχρονικές σχέσεις με την αστυνομία και η παρατεταμένη συγκάλυψη της δραστηριότητας της Χρυσής Αυγής από τις πολιτικές και δικαστικές αρχές. 

Παράλληλα, θίγονται μια σειρά από άλλα ζητήματα: οι σχέσεις «συγκοινωνούντων δοχείων» της Χρυσής Αυγής με την κεντροδεξιά Νέα Δημοκρατία και άλλα κόμματα του «συνταγματικού τόξου, η ένθερμη υποστήριξη μερίδας του κλήρου προς το νεοναζιστικό κόμμα, καθώς αυτό υιοθετεί – βολικά – ένα «ελληνορθόδοξο» προφίλ, αλλά και η εναντίωση άλλων κληρικών προς τα δημόσια κηρύγματα μίσους και τις επιθέσεις κατά μειονοτήτων. 

Η Angélique Kourounis είναι δημοσιογράφος, έκτακτη και μόνιμη ανταποκρίτρια στην Ελλάδα και τα Βαλκάνια, από το 1985 για διάφορα γαλλόφωνα μέσα.

Για περισσότερες πληροφορίες : https://goldendawnapersonalaffair.com/el/

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook