Σε μια ξύλινη παράγκα, που βρίσκεται στην περιοχή της Γυφτοπάναινας και έχει δημιουργηθεί από ψαράδες που επισκέπτονται το σημείο αλλά και από κυνηγούς, προσπαθεί να «ζεστάνει» τις κρύες νύχτες του, ένας 50χρονος άνδρας από τον Πύργο, που τα τελευταία δύο περίπου χρόνια έχει μείνει άστεγος και αποκομμένος από την κοινωνία.

Χωρίς ηλεκτρικό, νερό και θέρμανση, ο Χρήστος Τσατσαμπάς, έχει βρει μια προσωρινή στέγη σε ένα από τα ξύλινα παραπήγματα που βρίσκονται πάνω στην κοίτη του ποταμού Αλφειού, στη «Γυφτοπάναινα», ένα σημείο που ειδικά τώρα το χειμώνα, αποτελεί, κίνδυνο για την ίδια την ζωή του.

Μην έχοντας, κάποια άλλη λύση, ο 50χρονος, Χρήστος, βρήκε εκεί μια στέγη για να προστατευθεί από την βροχή και το κρύο, όμως, τίποτα δεν μπορεί να εγγυηθεί, την ασφάλειά του, καθώς η ξύλινη παράγκα, δεν διαθέτει ούτε θέρμανση, ούτε ηλεκτρικό ή νερό, ενώ όταν τα νερά του ποταμού «φουσκώνουν» επικίνδυνα, ο άτυχος άνδρας, παραμένει μερόνυκτα ολόκληρα ξύπνιος, φοβούμενος για τα χειρότερα.

Όπως ανέφερε στην εφ. «ΠΑΤΡΙΣ» ο ίδιος, τα τελευταία δύο χρόνια, που ζει στο σημείο, μην έχοντας κάποια άλλη στέγη, προσπαθεί με «νύχια και με δόντια» να κρατηθεί στην ζωή, ενώ οι άθλιες συνθήκες που επικρατούν τώρα το χειμώνα, καθιστούν την υγεία του ευάλωτη. Η ξύλινη παράγκα που υπάρχει στο σημείο, άλλωστε δεν έχει δημιουργηθεί για κανονική στέγη, αλλά με σκοπό να περνούν κάποιες ώρες εκεί, οι ψαράδες και οι κυνηγοί που επισκέπτονται το σημείο. Σήμερα, οι άνθρωποι αυτοί, έχουν παραχωρήσει στον 50χρονο, μια στέγη.

Ζητά ένα λυόμενο

Το μόνο που ζητά ο Χρήστος Τσατσαμπάς, από την Πολιτεία, είναι να του παραχωρηθεί ένα λυόμενο, προκειμένου να ζήσει με αξιοπρέπεια τα υπόλοιπα χρόνια της ζωής του, χωρίς τον καθημερινό φόβο να μην τον παρασύρουν τα νερά του ποταμού, που βρίσκονται μόλις τρία μέτρα από την πόρτα του παραπήγματος.

«Εδώ είναι η κοίτη του ποταμού Αλφειού στην περιοχή Γυφτοπάναινα όπου υπάρχει εδώ μια παράγκα των ψαράδων και επειδή δεν έχω που να μείνω, είμαι άστεγος με φιλοξενούν εδώ. Δεν υπάρχει ούτε ρεύμα, ούτε θέρμανση και θα ήθελα η Πολιτεία και η Νομαρχία να μου παραχωρήσουν ένα λυόμενο να πηγαίνω κι εγώ σαν άνθρωπος να κοιμάμαι και να μην φοβάμαι πως θα με πνίξει το ποτάμι», αναφέρει ο 50χρονος, Χρήστος Τσατσαμπάς.

Μόνη βοήθεια ένας φίλος

Η μόνη βοήθεια που έχει μέχρι σήμερα ο κ. Τσατσαμπάς, όπως ο ίδιος ανέφερε, είναι ένας φίλος του, ο οποίος μένει στην ίδια περιοχή και σχεδόν καθημερινά τον στηρίζει και τον βοηθάει. Μιλώντας στην εφ. «ΠΑΤΡΙΣ», ο Χαράλαμπος Ασημακόπουλος, σημείωσε πως είναι απαραίτητο ο κ. Τσατσαμπάς, να απομακρυνθεί από το σημείο, ώστε να μην κινδυνεύει από τις άθλιες συνθήκες καθώς, είναι αδύνατον κάποιος να παραμένει για κάποιες ώρες στο ξύλινο σπιτάκι και όχι ο 50χρονος που κοιμάται και ξυπνάει εκεί εδώ και δύο περίπου χρόνια.

Επίσης, το πενιχρό εισόδημα των 200 ευρώ που παίρνει ο κ. Τσατσαμπάς, από το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης, δεν είναι αρκετό για να καταφέρει να νοικιάσει ένα μικρό σπίτι ώστε να απομακρυνθεί από την περιοχή. Και αυτό γιατί μόλις τα 100 ευρώ από το Κοινωνικό Εισόδημα, λαμβάνει μετρητά τα οποία «φεύγουν» για τα απαραίτητα είδη, όπως το φαγητό του και για να καλυφθούν οι προσωπικές του ανάγκες.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook