Πολύ μεγάλο είναι το ενδιαφέρον Χανιωτών για τις ευκαιρίες σπουδών που παρέχει ο μη κερδοσκοπικός εκπαιδευτικός οργανισμός Deree, μέσω του προγράμματος υποτροφιών, το οποίο παρουσιάστηκε το βράδυ της Κυριακής στην κατάμεστη αίθουσα του Κέντρου Αρχιτεκτονικής της Μεσογείου.

Στις σπουδές στο Deree και ειδικά στις ευκαιρίες που δίνει το κολέγιο για σπουδές σε νέες και νέους, αναφέρθηκε η Διευθύντρια εγγραφών νέων φοιτητών κα Λουκία Κανατσούλη

«Έχουμε έρθει στα Χανιά για να παρουσιάσουμε τα προγράμματα σπουδών του Deree, τις ευκαιρίες δηλαδή που έχουν οι απόφοιτοι του Λυκείου αλλά και οι φοιτητές του ελληνικού πανεπιστημίου να παρακολουθήσουν προγράμματα και να φοιτήσουν στο Deree είτε παρακολουθώντας ένα ολόκληρο πρόγραμμα που οδηγεί σε πτυχίο είτε παράλληλα με το ελληνικό πανεπιστήμιο, να ολοκληρώσουν μία υποειδικότητα.

Έχουμε 27  ειδικότητες σε τρεις σχολές «Διοίκηση Επιχειρήσεων» «Τεχνών και Επιστημών» και «Εικαστικών Τεχνών» και 41 υποειδικότητες για όποιον θέλει να παρακολουθήσει έξι ή επτά μαθήματα σε έναν συγκεκριμένο τομέα συμπληρώνοντας έτσι τις σπουδές του, παράλληλα με το ελληνικό πανεπιστήμιο».

Το Deree προσφέρει κάθε χρόνο περισσότερα από 3,5 εκατ. ευρώ σε υποτροφίες και προγράμματα οικονομικής ενίσχυσης, ώστε να στηρίξει νέους που επιθυμούν  να φοιτήσουν σε αυτό. Kάθε νεοεισερχόμενος φοιτητής με βαθμό Απολυτηρίου πάνω από 17 δικαιούται ακαδημαϊκή υποτροφία που καλύπτει από 25% έως και 50% των διδάκτρων. Παράλληλα, όμως, προσφέρονται σε περισσότερους από 200 φοιτητές ετησίως θέσεις μερικής απασχόλησης εντός του εκπαιδευτικού οργανισμού ως επιπλέον μορφή στήριξης. Επιπλέον, προσφέρονται υποτροφίες με την υποστήριξη του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος στους φοιτητές των ελληνικών πανεπιστημίων που επιθυμούν να φοιτήσουν στο Πρόγραμμα Παράλληλων Σπουδών του Deree.

Η εκδήλωση στο ΚΑΜ στα Χανιά ξεκίνησε με την απόδοση τραγουδιών από την χορωδία του Μουσικού Σχολείου Χανίων η οποία καταχειροκροτήθηκε.

 

Μάλιστα η κα Κανατσούλη εκ μέρους του Derre δώρισε στο Μουσικό Σχολείο Χανίων μια κιθάρα.

Ακολούθησαν χαιρετισμοί από τους θεματικούς Αντιπεριφερειάρχες Παναγιώτη Σημαντηράκη και Νίκο Καλογερή καθώς και από την Αντιδήμαρχο Βαρβάρα Περάκη.

Στην συνέχεια η κα Λουκία Κανατσούλη παρουσίασε τα προγράμματα υποτροφιών.

Η όμορφη εκδήλωση ολοκληρώθηκε με ομιλίες από δύο Χανιώτες φοιτητές του Deree καθώς και από τον απόφοιτο του Κολεγίου κο Στέλιο Μπονάτο, προϊστάμενο της Δ/νσης Πληροφορικής της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων.

Tags:

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook