Για μία ακόμη φορά στην ιστορία του, το Ρέθυμνο τίμησε την Πολιούχο και Προστάτιδά του Αγία Μεγαλομάρτυρα Βαρβάρα με την αθρόα προσέλευση των ευσεβών κατοίκων του στον περίπυστο Ιερό Ναό της που κοσμεί την παλαιά πόλη του Ρεθύμνου.

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Ευγένιος, το εσπέρας του Σαββάτου 3ης Δεκεμβρίου 2016, χοροστάτησε στο Μέγα Εσπερινό της Εορτής, στον οποίο συμμετείχαν ο Παν. Αρχιμ. Αθανάσιος Καραχάλιος, Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Λάμπης, Συβρίτου και Σφακίων, καθώς και Ηγούμενοι και πολλοί Κληρικοί της Ιεράς Μητροπόλεως Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου. Με την ευλογία του Επισκόπου, τον Θείο λόγο κήρυξε ο Παν. Αρχιμ. Παρθένιος Καλυβιανάκης, Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Τιμίου Προδρόμου Ατάλης-Μπαλή.
Το πρωί της Κυριακής 4ης Δεκεμβρίου 2016 τελέσθηκε Αρχιερατικό Συλλείτουργο από τον Σεβ. Μητροπολίτη Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάννου κ. Ανδρέα, ο οποίος κήρυξε και τον Θείο λόγο, και τον Σεβ. Μητροπολίτη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Ευγένιο.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας τελέσθηκε η καθιερωμένη Δοξολογία για την Επέτειο της Ένωσης της Κρήτης με την Μητέρα Ελλάδα και ακολούθησε η Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος και του Τιμίου Λειψάνου της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Βαρβάρας.

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook