Σήμερα το μεσημέρι θα γίνει η επαναληπτική καταμέτρηση των ψήφων των προεδρικών εκλογών της 8ης Νοεμβρίου στην πολιτεία του Μίσιγκαν μετά από εντολή ομοσπονδιακού δικαστή. Η διαδικασία της επαναληπτικής καταμέτρησης θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι την 13η Δεκεμβρίου, σύμφωνα με πληροφορίες των ΜΜΕ.

Ο δικαστής Μαρκ Γκόλντσμιθ εξέδωσε γραπτή εντολή νωρίς σήμερα για την έναρξη της διαδικασίας μετά την ακρόαση που έγινε χθες το βράδυ στο ομοσπονδιακό δικαστήριο. Αγωγές έχουν υποβληθεί για τα εκλογικά αποτελέσματα στο Μίσιγκαν, την Πενσιλβανία και το Ουισκόνσιν. Είναι οι τρεις πολιτείες που υποστήριξαν τον Ντόναλντ Τραμπ, σε αντίθεση με την παραδοσιακή τους στάση, να υποστηρίζουν τους υποψηφίους του Δημοκρατικού Κόμματος, δίνοντας του τη νίκη, έναντι της Χίλαρι Κλίντον.

Από την πλευρά της η προεδρική υποψήφια των Πρασίνων Τζιλ Στάιν έχει δηλώσει ότι το αίτημά της για την επανάληψη καταμέτρησης των ψήφων στις αναφερόμενες πολιτείες, έχει ως στόχο την υποστήριξη της ακεραιότητας του εκλογικού συστήματος στις ΗΠΑ και όχι την αλλαγή του αποτελέσματος των προεδρικών εκλογών.

Η επανάληψη της καταμέτρησης των ψήφων διατάχθηκε από τον δικαστή δύο ημέρες νωρίτερα από την αρχική προθεσμία που είχε οριστεί μέχρι μεθαύριο, Τετάρτη.

Καθημερινές οι συνομιλίες Ντόναλντ Τραμπ και Πολ Ράιαν

Ο Ντόναλντ Τραμπ κι ο Πολ Ράιν, πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων και ηγετικό στέλεχος των Ρεπουμπλικάνων, που συγκρούστηκαν μετωπικά πολλές φορές στη διάρκεια του προεκλογικού αγώνα, συνομιλούν πλέον σχεδόν καθημερινά, σχολιάζει το CNN.

Ο Ρεπουμπλικάνος πολιτικός από το Ουισκόνσιν δήλωσε στον Σκοτ Πέλεϊ του CBS και στην εκπομπή «60 Minutes» ότι τηλεφωνεί συχνά στον εκλεγμένο πρόεδρο των ΗΠΑ, χρησιμοποιώντας το κινητό του και με το αντικείμενο των συζητήσεων να είναι η νομοθετική ατζέντα για το 2017. Στα θέματα των συζητήσεων συμπεριλαμβάνονται τα ζητήματα που σχετίζονται με το σύστημα υγείας στις ΗΠΑ, αλλά και το μεταναστευτικό, σύμφωνα με τον Ράιαν.

Ο Τραμπ είχε υποσχεθεί προεκλογικά την ακύρωση εφαρμογής και την αντικατάσταση του προγράμματος για την προσφορά υπηρεσιών υγείας, που προώθησε ο Μπαράκ Ομπάμα (Obamacare), άμεσα με την ανάληψη των προεδρικών του καθηκόντων τον Ιανουάριο. Ωστόσο, επικαλούμενος τις απόψεις ειδικών στο χώρο της υγείας, ο Ράιαν τονίζει ότι η όλη διαδικασία θα απαιτήσει σημαντικό χρόνο, ενώ θα πρέπει να υπάρχει κι ένα μεταβατικό στάδιο εφαρμογής.

«Πρέπει ν’ ανακουφίσουμε τους ανθρώπους που υποφέρουν από το Obamacare, το συντομότερο δυνατό. Θα δώσουμε στον καθένα πρόσβαση στις υπηρεσίες υγείας που του αντιστοιχούν» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ράιαν.

Οι σχέσεις μεταξύ των δύο αντρών δεν ήταν τόσο στενές από την αρχή. Ο Ράιαν έχει ασκήσει κριτική σε προεκλογικές εξαγγελίες του Τραμπ, όπως στην απαγόρευση της εισόδου των μουσουλμάνων μεταναστών στις ΗΠΑ, με τον πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων να έχει ταχθεί υπέρ της αλλαγής των αρχικών ακραίων θέσεων. Από την πλευρά του, ο Τραμπ έχει υποστηρίξει την απέλαση 11 εκατομμυρίων παράνομων μεταναστών που ζουν στις ΗΠΑ, με έμφαση σε όσους έχουν διαπράξει ποινικά αδικήματα.

«Όχι, όχι, δεν επεξεργαζόμαστε τη συγκρότηση μία δύναμη απέλασης» δήλωσε ο Ράιαν, τονίζοντας ότι ο Τραμπ επεξεργάζεται σχέδια για «την εφαρμογή των νόμων κατά όσων βρίσκονται παράνομα στις ΗΠΑ, ενώ έχουν διαπράξει ποινικά αδικήματα» σχολιάζει το CNN.

Tags:

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook