Βρετανική εταιρεία επινόησε μία νέα μέθοδο για να αποθαρρύνει τους επιτήδειους πελάτες ξενοδοχείων που «δανείζονται» επ\’ αόριστον τις πετσέτες και τα μπουρνούζια. Ειδικά, μικροσκοπικά και ανιχνεύσιμα μικροτσίπ λειτουργούν με ραδιοσυχνότητες, με τη λεγόμενη τεχνολογία RFID, επιτρέποντας ανά πάσα στιγμή να προσδιορίζεται η θέση των αντικειμένων. Σύμφωνα με το Βήμα, εδώ και πολλά χρόνια ανάλογη τεχνολογία χρησιμοποιείται για την οργάνωση αποθηκευμένων προϊόντων και την αρχειοθέτηση μεταφερόμενων εμπορευμάτων.

Οι ξενοδόχοι θα μπορούν τώρα να χρησιμοποιούν αυτή τη μέθοδο, για να προστατέψουν τις πετσέτες, τα σεντόνια, τα μπουρνούζια, τις κουβέρτες κ.α., καθώς συχνά έπεφταν «θύμα» των πελατών, που σκέφτονταν να επωφεληθούν λίγο περισσότερο από τη διαμονή τους.

Σύμφωνα, μάλιστα, με τον Γουίλλιαμ Σέρμπιν της εταιρείας Linen Tracking Technology, μίας εκ των δύο που συνεργάστηκαν για το λανσάρισμα των «έξυπνων» υφασμάτων, «μέχρι και 20% των αποθεμάτων των ξενοδοχείων μπορεί να χαθεί ως αποτέλεσμα μικροκλοπών».

Και το κόστος ; «Μία πετσέτα με ενσωματωμένο το ειδικό μικροτσίπ εντοπισμού κοστίζει ένα δολάριο περισσότερο από τις κοινές πετσέτες», εξηγεί ο Σέρμπιν. Πλένονται χωρίς κανένα πρόβλημα και δεν δημιουργούν προβλήματα κατά τη χρήση. Η μόνη διαφορά τους είναι πως μπορούν να ανιχθευθούν μέσω των ειδικών ετικετών τους ακόμα και δύο μέτρα μακριά από τους αισθητήρες.

Η χρήση των μικροτσίπ είναι ιδιαιτέρως πρακτική και για κάτι άλλο: την διαχείρισή των αποθεμάτων. Για παράδειγμα, όταν οι πετσέτες μετακινούνται από ένα ντουλάπι, μία βάση αισθητήρων μπορεί να καταχωρεί πόσες απομακρύνθηκαν, έτσι ώστε η ντουλάπα να ξαναγεμίζεται με τον ακριβή αριθμό.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook